MESEC BORBE PROTIV TRGOVINE LJUDIMA: Broj žrtava danas iznosi više od 40 miliona u čitavom svetu! (VIDEO)

Trgovina ljudima jedna je od nakompleksnijih kriminalnih pojava savremenog društva koja predstavlja kršenje osnovnih ljudskih prava. Broj žrtava trgovine ljudima na današnji dan iznosi više od 40 miliona u čitavom svetu.

Ukupna zarada od ove kriminalne radnje iznosi čak 150 miliona dolara na godišnjem nivou, što je mnogo veća zarada od mnogih svetskih kompanija, kaže za Telemaster Emili Fink ispred Unitas fondacije.

Oktobar se obeležava kao mesec borbe protiv trgovine ljudima. U Visokoj školi za socijalne radnike 18. oktobar Evropski dan borbe protiv trgovine ljudima obeležen je radionicom na kojoj su mladi edukovani o tome kako se zaštititi od potencijalnih opasnosti koje vrebaju sa interneta I društvenih mreža.

Borba protiv trgovine ljudima zahteva koordinaciju svih relevantnih organa i institucija, lokalne zajednice i nevladinog sektora, uz obaveznu međunarodnu saradnju.

Žrtve u mnogim slučajevima nisu svesne da su vrbovane jer trgovci ljudima su dobri psiholozi i manipulišu osobama koje kada postanu svesne da su u začaranom krugu, često bude kasno. Osoba ima strah da izađe iz kruga kriminalne radnje zbog pretnji i često ne zna kome da se obrati, kaže Fink.

U nacionalni kontakt centar za bezbednost dece na internetu stiglo je više od 30 prijava za vrbovanje dece od trgovaca ljudima.

Suština je, ističe direktor Visoke škole socijalnog rada da se problemi preduprede, a ne da se rešavaju.
 


Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

                   Nedelja 

04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
09:00  Bolja zemlja
11:00  Prelo u našem sokaku
11:55  Vesti
12:00  Prelo u našem sokaku
12:55  Vesti
13:00  Prelo u našem sokaku
14:00  Vesti
14:05  Parovi - Nedeljni ručak
16:00  FILM
17:30  Telemaster
18:10  Glamur specijal
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Parovi - Izbacivanje
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro