MINISTARKA SLAVICA ĐUKIĆ DEJANOVIĆ ZA TELEMASTER NAJAVLJUJE: Digitalna platforma za donaciju hrane od sledeće godine u Srbiji! (VIDEO)

U Srbiji će od sledeće godine prvi put biti moguće da se samo jednim klikom donira hrana. Putem nove digitalne platforme, svi supermarketi će moći da preusmere višak hrane onima koji su gladni.

Ministarka bez portfelja zadužena za demografiju i populacionu politiku Slavica Đukić Dejanović ocenjuje za Telemaster da se uvođenjem digitalne platforme za donaciju hrane, u Srbiji uspešno vodi borba protiv siromaštva i gladi, a time i smanjuje nejednakost među ljudima.

Kako da imaju i oni koji nemaju? Upravo to će u Srbiji biti moguće uz pomoć samo jednog klika. Nova digitalna platforma će, kako je rečeno na njenom predstavljanju, pomoći da se poveća količina hrane koja se donira, a samim tim i broj korisnika Banke hrane Beograd koji dobijaju te obroke.

Hrana će se, kao i do sada, dodeljivati svim socijalno ugroženim kategorijama stanovništva – samohranim majkama, deci iz svratišta, penzionerima, osobama sa invaliditetom. Podaci kažu da trenutno u 35 gradova u Srbiji hranu iz više od 70 organizacija svakodnevno dobija oko 9.000 socijalno ugroženih građana. Kada se uvede nova digitalna platforma za ovu namenu, stručnjaci su uvereni da će taj broj biti povećan.

Novu digitalnu platformu za donaciju hrane u Srbiji moći će da koriste sve kompanije koje žele da se priključe toj inicijativi. Doniranjem viškova hrane ostvaruju se i ciljevi održivog razvoja Ujedinjenih nacija.

Voće i povrće iz supermarketa stizaće, kaže ministarka, i do narodnih kuhinja.

Novčana sredstva u budžetu Vlade Srbije za socijalno ugrožene se, dodaje ministarka, poslednjih godina povećavaju. Ove godine je za tu kategoriju stanovništva izdvojeno 126 milijardi dinara.
 


Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro