Izvor:
27.10.2019 u 17:41
0

EKIPA „TELEMASTERA“ ISTRAŽUJE: Možemo li se, kao pešaci i vozači, ponašati po pravilima? (VIDEO)

Možemo li se, kao pešaci i vozači, na ulicama gradova u Srbiji i autoputevima ponašati po pravilima? Bahata vožnja i oholo ponašanje u saobraćaju uzrok su brojnih nezgoda, od lakših udesa do teških nesreća sa tragičnim ishodom. Retko kad međutim počinioci sami sebe snimaju dok krše propise ali upravo su dva takva snimka nedavno izazvala gnev javnosti. Ekipa Telemastera je istraživala kako izgleda jedan dan na ulicama Beograda.

Za manje od pola sata koliko je naša ekipa provela u snimanju saobraćajnica u blizini Kalenić pijace u Beogradu, uočili smo brojne prekršaje. Najučestaliji su slučajevi nepropisnog zaustavljanja vozila „na dva minuta“ van parking mesta, a ne retko vozači se nisu zaustavljali kako bi propustili pešake. Ni oni međutim nisu nevini u svemu ovome i naša kamera je zabeležila brojna prelaženja kolovoza van pešačkog prelaza. Svaki mali prekršaj dodatno je usporavao saobraćaj i stvarao još veću gužvu.

A dok nam statistika govori da se stvari menjaju na bolje, u praksi su stvari, bare što se tiče ignorisanja saobraćajnih propisa i čestih prekršaja – daleko od idealne. S tim u vez pitamo se; da li građani nemaju izbor nego da prihvate ovkavku stvarsnot kao status kvo, da li organi reda treba da češće sankcionišu prekršioce ili je neophodno da se svima koji krše propise dogodi nezgoda kako bi konačno promenili svest i bili – kulturniji u saobraćaju.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter