PROBUĐEN SUKOB DVE JEVREJSKE ZAJEDNICE U BEOGRADU: Nasilni upadi u Sinagogu! Telemaster na LICU MESTA! (FOTO)

 

Telemaster saznaje da je sukob između dve fakcije jevrejske zajednice u Beogradu produbljen pošto se su pristalice Danila Medića, koji tvrdi da je on i dalje jedini legitimni predsednik jevrejske opštine Beograd, okupile ispred gradske Sinagoge kako bi protestovali, kako kažu, nasilni upad u ovaj verski objekat pristalica druge frakcije predvođene rabinom Isakom Asiljelom. Sinagogu je tokom protesta obezbeđivala policija, koja je uhapsila dve osobe koje su pokušale da iseku lance kojima je kapija sinagoge zaključena od prošlog petka.

Osim hapšenja i povremenog gurkanja sa pripadnicima policije stacioniranim ispred kapije beogradske sinagoge, većih incidenata na protestnom skupu frakcije članova jevrejske opštine predvođene Danilom Medićem, nije bilo. Među njima je bilo i nekoliko starijih građana, preživelih žrtava holokausta – ogorčenih što, kako kažu, u 21. veku ne mogu da uđu u svoj hram.

Na skupu ispred sinagoge Danilo Medić je pokazao dokument Ministarstva pravde kojim se, kako je rekao, potvrdjuje da je on i dalje predsednik Jevrejske opštine Beograd. Pristalice dve frakcije jevrejske zajednice osporavaju jedna drugoj legitimitet, a tenzije u jevrejskoj zajednici traju već više meseci.

Happytv.rs
Foto: Arhiva

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Četvrtak
04:30  Rano jutro  
06.45  Dobro jutro Srbijo  
11:30  Parovi - Jutarnja kafica  
11:55  Vesti  
12:05  Parovi - Jutarnja kafica  
12:55  Vesti  
13:05  Parovi - Jutarnja kafica  
13:55  Vesti  
14:05  Serija: Kazna  
15:15  Posle ručka  
17:30  Telemaster  
18:10  Serija: Kazna  
19:00  Upoznajte Parove  
21:00  Srbija na dlanu  
22:00  Parovi žurka  
02:30  Parovi - Noćobdije  
04:30  Rano jutro