Izvor:
29.10.2019 u 22:14
0

BUKTI JUG SRBIJE: Da li će kiše uspeti da pomognu ljudima koji GASE požare? (FOTO, VIDEO)

Bukte požari na jugu Srbije, u nepristupačnim predelima Stare planine, kod Trgovišta i Prokuplja. Narednih dana u pomoć stiže ruski "iljušin", najavio je načelnik Sektora za vanredne situacije. U delu opštine Trgovište proglašena je vanredna situacija zbog požara, ali meštani nisu ugroženi.

Požar je aktivan od nedelje, a vatra gori u atarima sela Topli Do, Dojkinje, Arbinja. Skoro 140 vatrogasaca iz cele Srbije bori se sa vatrom na izuzetno nepristupačnom terenu, kao i pripadnici Žandarmerije.

– Gašenje otežava i visina od skoro 2.000 metara, a juče je saopšteno da zbog velike zadimljenosti požar nije gašen iz vazduha. Kiša koja bi mogla da pomogne ne očekuje se pre srede uveče. – procenjuje pomoćnik ministra unutrašnjih poslova i načelnik Sektora za vanredne situacije Predrag Marić.

Govoreći o situaciji u Pčinjskom okrugu, Marić je naveo da su na toj teritoriji aktivna četiri požara, da nisu ugrožena naseljena mesta i da nema opasnosti po živote ljudi.

U planinskom području blizu mesta požara u Trgovištu, požarom je zahvaćeno 500 hektara, a tamo je proglašena i vanredna situacija, iako nadlažni očekuju da će se situacija stabilizovati. Tri osobe su jutros evakuisane iz mahale koja se nalazi u blizini požara, prenose mediji sa lica mesta. Vatrogascima, koji su danonoćno na terenu na najnepristupačnijim delovima Stare planine, pomažu i brojni meštani sela, radio-amateri iz Pirota.

Happytv.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter