Izvor:
28.03.2017 u 16:47
0

TAJNE KULTNOG FILMA „KO TO TAMO PEVA“: Ko je misteriozna baba koja sedi u autobusu?

Ona sedi u ćošku, u polumraku šaraga autobusa, nema nijednu repliku i skroz je obučena u crno. O da, ona je slepi putnik čuvenog autobusa "Krstić i sin".

Kultni film "Ko to tamo peva" Slobodana Šijana iz 1980. godine prati priču putnika raspalog autobusa koji putuje preko brda i brega prema Beogradu u proleće 1941. godine.

Najpoznatiji je po kultnim replikama "Vozi Miško", "I tata bi sine", "Puška je zakočena" i dedu koji viče "DecoooooOOOoooo". Ovaj film je jedan od najpopularnijih i pokupio je razne nagrade.

Ipak, do danas nije otkriveno ko je starica koja sedi u poslednjem redu autobusa. Ona ne govori, a malo ko ju je i primetio.

Iako mnogi misle da je ona samo u jednoj sceni, pojavljuje se i u završnoj seni bombardovanja. Tu je do samog kraja.

Niko od likova iz filma je ne gleda, ne obraća joj se, ne pita je ništa – kao da ona nije tu.

Jedna od teorija je da je starica u crnom Đavo lično i da je ona tu kao vesnik smrti.

Druga teorija vezana je za samu knjigu. U knjizi Dušana Kovačevića, scenariste filma, starica je detaljnije opisana. Reditelj Slobodan Šijan je, navodno, jednom izjavio da baka predstavlja smrt i tragične ratne događaje koji će usledeti.

Treća teroija krije se iza opisa Dušana Kovačevića.

"Baba u crnom predstavlja Srbiju koja je potpuno izolovana. Ona je analogija na stare ljude koje je njihova porodica ostavila same u nekoj seoskoj zabiti. Oni tako životare, pomireni sa sudbinom i nimalo ih ne zanimaju događaji u zemlji i svetu, već su stvorili vlastiti paradoks sećanja, navika i melanholije", napisao je on.

Izvor:Blic.rs
Foto:Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter