Izvor:
17.04.2017 u 15:52
0

Milošević je hteo da zabrani „Srećne Ljude“: A ONDA GA JE BATA ŽIVOJINOVIĆ ODOBROVOLJIO!

Serija “Srećni ljudi” prikazivala se od 1993. do 1996. i svojevremeno se pričalo da je Slobodan Milošević bio nezadovoljan kako je tadašnje srpsko društvo prikazano u seriji, i navodno je hteo da je zabrani, ali se umešao Velimir Bata Živojinović, koji je igrao Aranđela Golubovića, i uspeo da Miloševića ubedi da odustane od toga.

Scenarista “Srećnih ljudi” Siniša Pavić je u svojo monografiji napisao da se tokom emitovanja serije pričalo o Miloševićevoj nameri da zabrani prikazivanje.

– Kad danas gledate “Srećne ljude”, vidite da je to jedna gorka slika društva. Tu vidite kako su nastajali tajkuni, njihovu spregu s vlašću, tu se vidi kako su pljačkali narod – pa u seriji postoji jedno odeljenje u psihijatriji koje je nazvano “odeljenje deviznih štediša”. Tada je Vučelić bio direktor državne televizije i od njega smo imali podršku. Mada, pročulo se u jednom trenutku da Slobodan Milošević nije baš najzadovoljniji serijom i da će možda zaustaviti snimanje. Međutim, na jednom partijskom sastanku ili već kakvom skupu, Bata Živojinović je video Miloševića i pitao ga za seriju “Srećni ljudi”. Bata mi je pričao da ga je Sloba potapšao po ramenu i rekao: “Aranđele, neka ide” – napisao je Pavić.

Zanimljivo je da je Siniša Pavić pre tri godine ispričao da su Slobodan Milošević i Mira Marković bili veliki fanovi “Srećnih ljudi”.

– Meni je Bata Živojinović tada prenosio šta se priča. Mene je naravno interesovalo ne samo u gledalištu kako ide serija već i tamo gde se odlučuje šta će se snimati, jer dovoljno je bilo da neko kaže ‘ne’ i da se skine serija. Bata mi je rekao da mu je Milošević, kada je dolazio u Skupštinu, rekao: “Aranđele, ići će to dugo, ne brini”. Kasnije sam pročitao kod Slavoljuba Đukića u knjizi koja piše o bračnom paru Milošević da su oni to rado gledali – izjavio je Pavić.

Izvor: telegraf.rs
Foto: Twitter/prezir77, Twitter/abrovinodz

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter