Izvor:
01.09.2017 u 18:17
0

74. filmski festival u Veneciji može da počne: KRISTOF VOLC SRBIN, ALI SAMO NA FILMU! (foto)

U Veneciji nema srpskih filmova, ali da festival ipak ne prođe bez nas, pobrinuo se oskarovac koji tumači kralja crnog tržišta Dušana Mirkovića.

Mostra, najstariji filmski festival, počeo je u sredu svoje 74. izdanje društvenom satirom „Smanjivanje“. U Veneciji nema srpskih filmova, ali zato ima stranih glumačkih zvezda koji igraju – Srbe!

Dvostruki oskarovac Kristof Valc u „Smanjivanju“ glumi Srbina Dušana Mirkovića, kralja crnog tržišta.

– Moj Dušan je čovek koji zarađuje prodajom luksuzne robe koja nije baš sasvim legalna ni u velikom ni u malom svetu. Njegovi kontakti iz ličnog života pomažu mu da vešto manevriše u oba sveta. Opsednut je poslom i kaže uvek šta misli. Ova uloga je pravo osveženje za mene – rekao je Valc.

Američki reditelj Aleksander Pejn, izvrstan analitičar ljudskih slabosti, dao je svojim filmom rešenje za problem prenaseljenosti planete. „Smanjivanje“ je bajka o potrošačkom društvu, potrazi za srećom i o ugroženom životnom prostoru u kojoj se bračni par iz Omahe, Met Dejmon i Kristen Vig, smanjuje na veličinu minijaturnih ljudi kako bi poboljšali svoj život.

Kurir
Foto: Twitter/RTS_Magazin

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter