Izvor:
09.02.2018 u 17:27
0

LEGENDARNE ULOGE: Po ovim filmskim ostvarenjima ćemo pamtiti Nebojšu Glogovca! (VIDEO)

Nebojša Glogovac preminuo je danas u 49. godini posle borbe sa teškom bolešću.

Prvu ulogu ostvario je u seriji "Bolji život", u kojem igrao školskog druga Slobodana Bobr Popadića.

Nakon završene srednje škole upisuje studije psihologije na Filozofskom fakultetu, a posle dve godine se predomislio i upisuje Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu u klasi profesora Vladimira Jevtovića. Sa njim su zajedno studirali Nataša Ninković, Vojin Ćetković i Sergej Trifunović.

Prvu glavnu ulogu ostvario je u filmu "Ubistvo sa predumišljajem", gde je tumačio lik Bogdana. Nakon toga ređale su se uloge u ostvarenjima "Do koske", "Bure baruta", a veliku popularnost stekao je u seriji "Porodično blago", u kojoj je igrao Zlatka Gavrilovića.

Film Klopka

Mladen i Marija su običan i srećan beogradski mladi bračni par tzv. „srednje klase“ društva u kom žive kao podstanari. Mladen radi kao građevinski inženjer u državnoj firmi, a Marija je nastavnica engleskog u osnovnoj školi. Radost nalaze u svom sinu jedincu, Nemanji. Nadaju se boljim danima.

Otkrivaju da Nemanja ima retku srčanu bolest. Izlečenje je moguće uz operaciju u stranom medicinskom centru koja košta 26.000 evra. Novac moraju da pronađu veoma brzo, jer svaki naredni Nemanjin srčani napad može da bude fatalan.

Pogledajte trejler za film "Ubistvo sa predumišljajem" u kojem je glumio Nebojša Glogovac:

Takođe, zapažene uloge je ostvario i u filmovima "Munje", "Kad porastem biću kengur", "Nebeska udica" i drugim.

Publika ga poznaje i po ulozi Draže Mihajlovića u seriji "Ravna Gora", a trenutno se emituju serije "Moj rođak sa sela" u kojoj je glumio sveštenika, oca Milutina, i "Ubice moga oca" Jovana Despotovića.

Nebojša Glogovac u filmu "Nebeska udica":

Svi će ga pamititi i po ulozi u filmu "Kad postarem biću kengur":

Bio je uspešan pozorišni glumac, a gledali smo ga u predstavama "Hadersfild", "Sumnjivo lice", "Metamorfoze", "Lutalica"…

Bio je oženjen i imao je troje dece.

Dobitnik je i brojnih nagrada, kao što su "Zlatna arena", nagrada Jugoslovenskog dramskog pozorišta, nagrada Zoran Radmilović, Sterijina nagrada za glumačko ostvarenje i drugih.

(Kurir.rs)

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter