Izvor:
21.10.2019 u 19:55
0

VEČERA SA NOBELOVCEM: Vukosavljević i Kusturica čestitali na NOBELOVOJ NAGRADI!

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i reditelj Emir Kusturica sastali su se večeras u Parizu sa austrijskim piscem Peterom Handkeom, ovogodišnjim dobitnikom Nobelove nagrade za književnost.

Vukosavljević i Kusturica su Handkeu čestitali prestižnu nagradu na večeri koju je on organizovao, a ministar je preneo pozdrave Vlade Srbije i srpske javnosti, koja se, kako je naveo, raduje što je veliki svetski književnik, koji je Srbiji pružio podršku tokom teških godina, dobio zasluženu nagradu.

Ministar kulture je, kako saznaju mediji piscu uručio simboličan poklon, rakiju "Chirilicu", kao i bocu vina na čijoj etiketi piše "Nobelovcu Peteru Handkeu, iz Srbije, s ljubavlju i poštovanjem".

Vukosavljević predvodi delegaciju Ministarstva kulture, koja boravi u Parizu u cilju jačanja saradnje sa Uneskom u kontekstu ponovnog izbora naše zemlje u Izvršni odbor te organizacije.

Ministar kulture će se tokom boravka u Parizu sastati sa pomoćnikom generalne direktorke Uneska Ernestom Otoneom.

Predviđeno je da sutra Emir Kusturica održi predavanje na temu "Kultura i raznolikost", pre kojeg će se zvanicama obratiti i ministar Vukosavljević.

Kusturica i njegov "No smoking orkestra" potom će održati koncert u zgradi Uneska, na koji je pozvano oko 1.200 zvanica.

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter