Izvor:
29.03.2017 u 17:59
0

Najnovije oktriće o Hitleru: CELA NACISTIČKA NEMAČKA BILA NADROGIRANA!

Autor knjige "Blitzed: Droge u Trećem Reichu", novinar i pisac Norman Ohler, tvrdi da je cijeli Treći Rajh doslovno bio u "promijenjenom stanju svijesti", piše Njujork Tajms

Od radnika u fabrikama do domaćica, od poslovnih ljudi do članova SS-a, skoro ceo je narod barem u jednom trenutku bio pod utjecajem neke droge, piše Ohler.

http://images.happytv.tv/var/resizes/Informativa/Adolf%20Hitler.jpg?m=1477654098

Pervitin: "Nacizam u obliku pilule" delio se čitavoj populaciji

Najpopularnija je bila tableta Pervitin, srodna metamfetaminima. U Hitlerovom slučaju, metamfetaminima su između ostalog dodavani kokain, steroidi i polni hormoni.

Pervitin je 1937. sintetizirao glavni hemičar firme Temler Fric Haušild i zatim unajmio stručnjake za promocijuu koji su lepili plakate s drogom na tramvaje i autobuse.

Doktori su dobijali besplatne pošiljke Pervitina i nagovarali su ih da eksperimentišu na sebi samima. Firma Temler uskoro je slala na tržište milonne tableta nedeljno.

Pervitin čini vojsku superiornom

Pervitin se delio svima za svaku moguću bolest – depresiju, vrtoglavicu, probleme s mišićima, seksualne probleme. Uzrokovao je euforiju, pojačano samopouzdanje, oštru koncentraciju i budnost.

Zbog učinaka je bio osobito koristan vojsci, a vojni doktori su ga naveliko hvalili: "Sigurni smo da je vojska pod utjecajem Pervitina superiorna".

Hitler bio teški zavisnik

Ohler tvrdi da je i sam Hitler bio teški zavisnik o drogama kojemu je lični doktor Teodor Morel svakodnevno ubrizgavao skoro smrtonosne doze.

Počeo je s multivitaminima za energiju, ali do 1941. Hitler je uzimao steroide i hormonalne preparate dobivene od svinjske jetre i iznutrica drugih životinja.

Morel mu je od 1943. počeo davati i Eukodal, farmaceutski srodan heroinu. Na kraju je Hitler bio zavisan o koktelu od oko 80 droga, a više od desetak je bilo psihoaktivno.

Prema Ohleru, Eukodal je bio glavni uzrok Hitlerovom prevelikom samopouzdanju i lošim procjenama vojne taktike pri kraju rata.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter