Izvor:
30.05.2016 u 19:16
0

ZA SVAČIJI UKUS: Ovu su knjige koje svaka žena treba da pročita

Žene vole sve vrste knjiga. Vole da čitaju romantične, inspirativne ili autobiografske knjige.

Sajt Brajt Sajd (Bright Side) je objavio listu od 10 knjiga koje bi svaka žena trebalo da pročita. Ukoliko neke od ovih knjiga čitate u pravo vreme zaista vam mogu promeniti život.

Erih Marija Remark – Nebo ne zna za miljenike

Ovo je priča o devojci koja nema više šta da izgubi. Ona je smrtno bolesna, zna da joj nije mnogo vremena ostalo i želi što je bolje da provede vreme koje joj je ostao. Ovo je priča koja nas uči o vrednosti života i uči nas kako da se ne bojimo smrti.

Džoana Haris – Čokolada

Raskošna, mudra i nevaljala ,,Čokolada’’ je književna gozba u kojoj sva čula uživaju.

Veličina Džoan Haris ne leži samo u pukoj priči, opažanju, smislu za humor i čudesnoj slici varoši u unutrašnjosti Francuske, nego i u umeću pripovedanja. Ovo je njen prvi roman po kome je snimljen istoimeni film.

Margaret Atvud – Sluškinjina priča

,,Sluškinjina priča“ je smeštena u blisku budućnost, u zamišljenu republiku Galad (pomalo podseća na sadašnju američku državu Mejn). Nakon političkog prevrata, u Republici Galad uspostavljen je nov režim, nimalo naklonjen ženama. To je vreme posle nekoliko nuklearnih i drugih ekoloških katastrofa, kada zbog raznih otrova kojima je natopljena životna sredina mnogo ljudi postaje neplodno ili se rađaju deformisana deca. Glavna ženska uloga je rađanje, bez obzira na to želi li žena dete i želi li ga s muškarcem kome je dodeljena. Zvanična politika je da su svi muškarci plodni – ako bebe nema, krivica je do žene.

„Sluškinjina priča“ je roman o pokušaju da se i usred beznađa i potpune bespomoćnosti preživi, da se makar u sitnicama pronađe zračak radosti, i kao takav ga toplo preporučujemo.

Nikolas Sparks – Najbolje od mene

Amanda i Doson su nekada bili zaljubljeni. Bila je to prva ljubav, koju su branili ne samo roditelji već i njihov način života. Godinama kasnije spojiće ih smrt Taka, čoveka koji je jedini u njih verovao. Može li ljubav zaista izmeniti prošlost? Ova priča ima sve što vam je potrebo da biste uživali u mirnoj večeri: mali grad, odvajanje, napetost i plemenitu ljubav koja teži ka večnosti.

Ana Frank – Dnevnik Ane Frank

Ana Frank je rođena 1929. godine. Umrla je u koncentracionom logoru kada je imala 15 godina a tokom teških godina progona i bežanja od nacista ona je vodila svoj dnevnik. Kada je pronađen izazvao je veliku pažnju javnosti.

Džodžo Mojes – Dok nisam srela tebe

Ovaj roman je više od ljubavne priče – ovo je pripovest o hrabrosti, stvarnim ljudskim sudbinama i donošenju teških odluka – ovo je uputstvo kako da preživite život.

Vladimir Nabokov – Lolita

Lolita je skandalozna, otrežnjujuća knjiga koja je oduševila čitaoce širom sveta. Međutim, izazvala je i oprečne emocije. Neki će vam reći da je to šokantna priča o grehu sa nepotrebnim anatomskim detaljima, dok će se drugi zaljubiti u ovaj roman već od prve strane opijeni Nabokovim blistavim stilom.

Alis Munro – Dragi život

U zadnjoj objavljenoj zbirci pripovjedaka ,,Dragi život” Alice Munro, pišući o ljubavi, smrti, krivnji, sramu, samoći, slučajnim susretima, sudbini, oblikuje živopisan, trajan portret opasnosti i neobičnosti običnog života. Prvi put progovara i o vlastitom ,,dragom” životu: – Četiri posljednja teksta u ovoj knjizi nisu baš prave priče. Čine zasebni dio, autobiografski po osjećajima, premda katkad ne sasvim i po činjenicama. Vjerujem da je to prvo i posljednje – a i najbliže – što imam reći o vlastitom životu – otkriva književnica Munro.

Elizabet Gilbert – Jedi, moli, voli

Elizabet Gilbert je u ranim tridesetim i ima sve što moderna Amerikanka može da poželi – muža, dom, uspešnu karijeru – ali umesto da bude srećna i ispunjena, ona je uplašena i zbunjena. Ovo je uzbudljiva ali i prosvetljujuća priča o tome kako je junakinja ove knjige sve očigledne sinonime za uspeh ostavila iza sebe ne bi li pronašla istinsku sreću.

Orijana Falači – Jedan čovek

,,Jedan čovek“ Orijane Falači je jedna od najboljih biografija ikada napisanih. Ovo je definitivno najbolja knjiga Orijane Falači koja govori o Aleksandru Panagulisu, heroju grčkog pokreta Otpora u vreme fašističke vojne diktature u Grčkoj. Čudesna priča o čoveku koji se usprotivio režimu bez trunke straha, bez ijedne pomisli da ustukne ili se povuče za jedan pedalj. „Jedan čovek“ je knjiga silovita, beskompromisna, knjiga koja vraća nadu u apsolutnu ljubav, ljudsku snagu i principe zbog kojih vredi živeti i umreti.

HappyTv.tv
Foto: Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter