Izvor:
04.05.2016 u 15:32
0

UMRLA POZNATA PEVAČICA: Opraštamo se od čuvene Jadranke Stojaković

U utorak uveče u Banjaluci u staračkom domu "Karitas" umrla je poznata pevačica i kantautorka Jadranka Stojaković u 66. godini.

Jadranka Stojakovic je poslednjih nekoliko godina živela u Banjaluci i duže vreme je bolovala je od multipla skleroze. Bolest, koja je prouzrokovana nakon pada na bini 2009. godine, naterala ju je da odustane od koncerata i javnih nastupa. Nekadašnja jugoslovenska zvezda i uspešna kantautorka i slikarka, dugo godina je živela u Japanu, a poslednje godine svog života Jadranka je provela u Domu za stare "Karitas" u Banjaluci.

Jadranka je rođena 24. jula 1950. u Sarajevu, gde je i počela sa svojom jedinstvenom muzičkom karijerom. Tokom kasnih 1970-ih počela je da se bavi obradom sevdalinki starih gradskih ljubavnih pesama, kao i obradom poezije srpske pesnikinje Desanke Maksimović u novom muzičkom aranžmanu.

Gotovo da nema čoveka u republikama bivše Jugoslavije koji ne zna pesme Jadranke Sojaković "Sve smo mogli mi", "Što te nema" i "Ima neka tajna veza".

Još uvek se ne zna kada će tačno biti sahrana.

Happytv.rs
Foto: Youtube Printscreen/Eldina Redzepagic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter