Izvor:
21.02.2019 u 06:35
0

DODELJENA „BRIT“ MUZIČKA NAGRADA: Otišla u ruke ovogodišnjoj zvezdi Exita Tom Voker!

Nakon dodele američkog Gremija održane pre desetak dana, u londonskoj O2 Areni u sredu uveče uručene su i nagrade BRIT, a ovo najznačajnije muzičko priznanje u Evropi osvojila je zvezda ovogodišnjeg Exita Tom Voker.

Nagradu za singl godine osvojili su Kalvin Haris i Dua Lipa za "One Kiš", a škotski hitmejker je osvojio i nagradu za najboljeg producenta. Titulu najboljeg britanskog benda odneli su rokeri iz grupe "1975", koji su osvojili i nagradu za album godine, dok su najbolji britanski solo izvođači Džordž Ezra u muškoj i Džordža Smit u ženskoj kategoriji.

Ed Širan je odneo nagradu za uspeh na globalnoj sceni, dok su priznanje za najboljeg međunarodnog izvođača osvojili Drejk u muškoj i Ariana Grande u ženskoj kategoriji, saopštio je Exit festival.

Nagradu za najbolju internacionalnu grupu osvojio je bračni duo "The Carters", koji čine Bijonse i Džej Z, a među nominovanima bili su i "Chic" predvođeni Najlom Rodžersom.

Za najbolji spot proglašen je "Woman Like Me" koji izvodi grupa "Litl Miks" uz Niki Minaž, dok je njihov sinoćnji nastup na dodeli privukao najviše pažnje uz podeljene reakcije gledalaca.

Nagradu za najboljeg novog izvođača očekivano je osvojio Tom Voker, kantautor čiji je singl "Leave a Light On" osvojio vrh top lista širom sveta, a ova superpopularna numera donela mu je i nominaciju za najbolji singl. Osvojena nagrada BRIT je savršen šlagvort za Vokerov album najavljen za mart, na kojem je sarađivao s producentima zvezda kao što su Adel, "Arctic Monkeys" i "Years&Years", dok kritičari njegov moćan glas i muzički stil porede sa izvođačima kao što su Ed Širan i Rag''n''Bone Man, navodi se u saopštenju.

Veče je obeležio i nastup američke pevačice Pink, kojoj je dodeljena nagrada za izuzetan muzički doprinos.

Nagrade BRIT dodeljuju se od 1977. godine i ekvivalent su američkom Gremiju, a dodeljuje ih Britanska fonografska asocijacija, krovno udruženje britanske muzičke industrije.

Izvor: Tanjug
Foto: Twitter/printscreen/@bulbuly

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter