Izvor:
29.09.2016 u 20:22
0

MAKEDONIJA: Neće više biti srpske muzike!

Zabrana za emitovanje muzike iz Srbije počinje subotu 1. oktobra i od tada neće biti dozvoljeno emitovanje muzike srpskih autora. Udruženje za zaštitu autorskih i muzičkih prava (ZAMP), na zahtev organizacije muzičkih autora Srbije SOKOJ, zabraniće javno prikazivanje muzike iz repertoara SOKOJ-a na svim radio i televizijskim stanicama na teritoriji Bivše Jugoslovenske Republike Makedonije.

Zabrana počinje u subotu 1. oktobra i od tada neće biti dozvoljeno emitovanje muzike srpskih autora, prenosi Infomax.mk.

– Kao što je navedeno u obaveštenju o muzici SOKOJ-a, razlozi za odluku da se zabrani korišćenje njihovog repertoara proizilaze iz činjenice da je Ministarstvo kulture predložilo Pravilnik o tarifama za korišćenje muzike autorskih dela, i prema njemu se njeno korišćenje koje je već ranije bilo smanjeno na 50 odsto sadapoveća na zabranu od 100 odsto – izjavio je ZAMP.

ZAMP podseća da je 20. septembra na snagu stupila zabrana emitovanja muzike koja je zaštićena autorskim pravima u toj organizaciji.

Telegraf
Foto: Sokoj.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter