BALAŠEVIĆ PEVAO ČETIRI SATA: Fanovi u Splitu bili su oduševljeni! (FOTO)

 

Proteklog vikenda u Splitu je srpski kantautor Ðorđe Balašević održaokoncert koji je trajao četiri sata.

To je bio jedan od njavećih Balaševićevih koncerata u Splitu u kojem inače nastupa svake tri godine. Spaladinum arena je bila krcata, preneli su splitski mediji.

Čak i oni koji su redovni na Balaševićevim koncertima bili su iznenađeni repertoarom, a produkcija koju je predstavio na "Baronovom balu" nadmašila je sve što su njegovi fanovi viđali poslednjih četrdeset godina otkako je na sceni.

Balašević je u Splitu svirao četiri sata, ali je publika bila neumorna. Kao i uvek, pričao je s publikom, pa je prvi put progovorio o osetljivim temama i mitovima koji kruže oko njegovog imena i prezimena i njegovih stavova o ratu na području bivše Jugoslavije.

Iako nikad ne peva tu pesmu, nekolicina fanova u Splitu je tražila da zapeva "Računajte na nas", pesmu posvećenu Josipu Brozu Titu, koju je napisao krajem sedamdesetih godina. Balašević je izričito odbio da peva pesmu.

- Deco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svetskog sporta. Takve stvari treba da vas vesele, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar. Meni nedostaje ''Jugoplastika'', meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država - rekao je Balačevicć, na iznenađenje mnogih.

 

 

Izvor: Tanjug
Foto: 
Facebook/Balasevic.Djole

Pratite nas na društvenim mrežama

Preporučene vestiPodeli novost

HappyTV

Utorak
04:30  Rano jutro
06:45  Dobro jutro Srbijo
11:30  Parovi - Jutarnja kafica
11:55  Vesti
12:05  Parovi - Jutarnja kafica
12:55  Vesti
13:05  Parovi - Jutarnja kafica
13:55  Vesti
14:01  Parovi - Jutarnja kafica
15:15  Posle ručka
17:30  Telemaster
18:10  Serija: Kazna
19:00  Upoznajte Parove
21:00  Provodadžija
22:00  Parovi - Parograf
02:30  Parovi - Noćobdije
04:30  Rano jutro