Izvor:
10.05.2017 u 15:39
0

ODLAZAK VELIKANA: Preminuo poznati muzičar!

Svetska muzička scena ostala je danas bez još jednog velikana.

Robert Majls, čije je pravo ime Roberto Končina, italijanski muzičar, di-džej i kompozitor preminuo je danas u 47. godini života. Kako se pretpostavlja, izgubio je borbu protiv raka.

Rođen 3. novembra 1969. godine, proslavio se singlom "Children".

Kako je objasnio imao je dva motiva za pisanje ove numere. Jedan je bio reakcija na fotografije dece-žrtava rata koje je njegov otac doneo iz humanitarnih misija iz ratova sa prostora bivše Jugoslavije, a drugi je bio pokušaj da utiče na broj saobraćajnih nesreća koje su se dešavale nakon rejv žurki usled prevelikog uzbuđenja i konzumiranja droge i alkohola. Majls je hteo da napravi blagu, laganu numeru kojom će završavati svoje setove, kako bi smirio posetioce žurki i sprečio potencijalne saobraćajne nesreće.

Radio je različite stilove elektronske muzike i jedan je od osnivača žanra drim haus.

Od detinjstva je bio vezan za muziku, a svoju najpoznatiju numeru, koja je doživela platinaste tiraže, komponovao je 1994. godine.

Debi album Dreamland, objavio je 7. juna 1996. godine.

Izvor: bktvnews.com
Foto: Printscreen/YouTube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter