Izvor:
13.06.2017 u 21:26
0

LJUBAV BEZ SREĆNOG KRAJA: Ko je Buca iz pesme „Bolje biti pijan nego star“ Plavog orkestra? (VIDEO)

Pesma "Bolje biti pijan nego star" Plavog orkestra jedan je od najvećih hitova osamdesetih, a i dan danas je omiljena širom Jugoslavije.

Malo je poznato kome je frontmen Plavog orkestra Saša Lošić Loša posvetio ovu numeru. Radi se o devojci koja je poznata samo po nadimku Buca, a njihov odnos opisan je u Lošinoj biografiji, koju prenosi "Yugopapir".

Saša je navikao samo na jedno – na prekrasnu i prelepu devojčicu iz II-b, ili III-7, ne sećam se, davno je to bilo. Računao je na obostrane poglede za vreme velikih odmora, na stidljivi smešak kad uđe u njen razred da posudi sunđer, na kratke susrete pred školom, a potom na predvečernje šetnje po zubatom jesenjem suncu i po opalom lišću. Ali, život nikad nije naklonjen onima koji su iskreni!?

Saša je, tim povodom, jednom prilikom napisao: 'Čovek, u životu, ima dve ljubavi – jedna mu kuva, a druga mu je sudbina!'

Prelomni trenutak, u odnosu između Loše i Buce, jeste maturantski sastanak ispred gimnazije. Padala je neka sitna prolećna kišica i Loša je dugo čekao ispod strehe. Ona je kasnila čitavih pola sata i, kad se pojavila, bila je u društvu svog najboljeg prijatelja.

Pozdravili su se onako, u prolazu, i na način koji je trebalo izgledati nenametljiv: 'O, ćao, otkud ti…'

Pošto je doživeo svoje prvo najteže razočaranje, Loša odlazi u kafanu 'Pošta' preko puta Narodnog pozorišta i naručuje litru belog. Priča se da je tada rekao 'zbogom pameti' i 'ko zna kad ćemo se opet sresti' i kako to legenda kaže – prvo je on pio vino, onda je vino pilo vino, da bi na kraju vino popilo njega.

Nekoliko nedelja posle toga, direktno inspirisan ovim događajem, nastala je legendarna pesma 'Bolje biti pijan nego star'.

Od tad su prekinuti skoro svi kontakti između Loše i njegove obožavane Buce. Potpuno se povlači u sebe, ali piše seriju pesama koje je posvetio njoj.

Izvor: Blic
Foto: yestrada.com

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter