Izvor:
15.06.2017 u 21:41
0

O NJIMA SU MAŠTALI NAŠI NAJVEĆI PEVAČI: Ovako danas izgledaju dame opevane u našim najlepšim pesmama! (FOTO)

I danas se pevaju pesme najvećih muzičkih zvezda sa ovog podneblja pa je i nezamislivo da neko slavlje prođe bez njih. Dok ih mi neretko posvećujemo damama iz svog okruženja, oni koji su ih stvarali su kroz njih opevali svoje živote, neprežaljene ljubavi, emotivne trenutke i žene koje su po mnogo čemu za njih bile posebne.

Toma Zdravković, boem i jedan od najuticajnih pevača narodne muzike svoje stihove posvetio je glumici Ljiljani Blagojević u istoimenoj pesmi.

I voditeljka Danki Novović bila je njegova inspiracija u dobro poznatoj numeri "Danka, Danka".

Poznati roker Bora Čorba imao je svoje muze kojima je iskazivao osećanja kroz stihove. Pesma "Lutka sa naslovne strane" posvećena je Meri Cakić, nadaleko popularnoj beogradskoj cici iz 70ih godina prošlog veka.

"Bijelo dugme" je davne 1974. pevalo o Selmi. Željko Bebek je svojim glasom dočarao priču o mladoj dami koja odlazi na fakultet. Tekst ove numere napisao je Vlado Dijak još 1949. godine kada je samo jedan susret na vozu za Sarajevo za njih bio i ostao sudbonosan.

Bilo je i pevača koji su svoje numere posvetili svojim suprugama. Uz Luisa i Sergeja Ćetkovića, jedan od onih koji je to radio na specifičan način je kantautor Đorđe Balašević. Svojoj lepšoj polovini posvetio je pesmu "Olivera", ali i numeru "Ole, lole".

Izvor:Blic.rs
Foto:HRT printscreen; TV Prva printscreen; Facebook / Beba Balašević; Twitter/Volim Podgovoricu

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter