Izvor:
14.08.2016 u 16:39
0

UŽIČANI OSVOJILI SRCA ROKERA: Pobednici 50. Gitarijade bend HADŽI PRODANE DUŠE! (VIDEO)

Bend "Hadži prodane duše" iz Užica pobednik je 50. Gitarijade u Zaječaru, koja je rano jutros završena, saopštili su organizatori. Članovi tog "alter-garage" rok četverca za sebe kažu da su "prodali dušu đavolu", a na sceni se izdvajaju kao jedan od originalnijih mlađih sastava na regionalnoj sceni. Rok sastav "Hadži prodane duše" osnovan je 2009. godine. Svirali su širom Srbije, pored ostalog, i na beogradskom "Beer Festu" 2011. godine. Svojim nastupom na Gitarijadi osim na publiku, ostavili su snažan utisak i na stručni žiri, koji je jednoglasno odlučio da upravo oni budu najbolji demo bend jubilarne Gitarijade.

Žiri je radio u sastavu: PR i rok novinar Jadranka Janković, profešor gitare i kompozitor Milan Dujmović, profesor klavira i direktor muzičke škole “Stevan Mokranjac” u Zaječaru Stanoje Jovanović, Goran Gale Šepa ("Kerber") i Milan Mumin ("Love Hunters").

Specijalnu nagradu glasovima publike osvojio je banjalučki bend "LSD".

Dvanaest demo bendova, koji su se takmičili u polufinalu i finalu Gitarijade, plasirali su se na ovaj festival pobedama na Mini Gitarijadama koje su održane u Užicu, Sremskoj Mitrovici, Kosovskoj Mitrovici, Čačku, Valjevu i Zrenjaninu, odlukom žirija i pobedom na nekom od partnerskih festivala u regionu.

Osim takmičarskih, zaječarska publika gromoglasno je pozdravljala i bendove koji su nastupili u revijalnom delu 50. Gitarijade: Uriah Heep, Kerber, Love Hunters, Bjesovi, Eyesburn, Riblja čorba, Zlatni prsti, Teška industrija, Ritam nereda, Ortodox Celts i Van Gogh i prošlogodišnji pobednici Gitarijade, “Szleth” iz Rijeke.

Tanjug
Foto: Facebook/Hadziprodaneduse

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter