Izvor:
31.05.2016 u 17:14
0

INICIJATIVA BITEF TEATRA: Izgraditi skulpturu Mire Trailović i Jovana Ćirilova

Druga Bitef zona počinje sutra, i trajaće do 4. juna na Skveru Mire Trailović, pozivom građanima da se pridruže inicijativi Bitef teatra da se na Skveru ispred pozorišta izradi skulptura Miri Trailović i Jovanu Ćirilovu. Inspiracija za buduću skulpturu je fotografija njih dvoje na biciklu, snimljena 1984. godine kada su oboje bili selektori Međunarodnog pozorišnog festivala u Nasiju (Francuska).

Publika će tom prilikom imati mogućnost da se upiše u knjigu podrške inicijativi Bitef teatra da Beograd i na ovaj način izrazi svoju zahvalnost legendarnom dvojcu, čijom izuzetnom, prefinjenom i lucidnom energijom su stvoreni kultni Beogradski internacionalni teatarski festival, Bitef teatar i Atelje 212.

Program se nastavlja koncertom učenika Muzičke škole "Dr Vojislav Vučković" i gostiju. Do 4. juna program Bitef zone obuhvatiće nastup članova teatra "Mimart" – "Na kafi sa komšijama", predstavu "Ostrvo" Meše Selimovića u režiji, dramatizaciji i izvođenju Bratislava Jankovića i Ivane Terzić, radionicu "Pozorište i psiha (dramaterapija)", koju vode Lidija Andonov i Jelena Bogavac.

Na programu će biti i predstave "Život stoji, život ide dalje" Filipa Vujoševića u režiji Jelene Bogavac i "Stvar izbora: zašto slušam Marčela (feat. Milena Bogavac)" Uroša Mladenovića i Marka Šelića Marčela, rađena u okviru Mladenovićevog završnog master rada. Programi će se odvijati na Skveru Mire Trailović i na Klupskoj sceni Bitef teatra.

Bitef zona je projekat Bitef teatra, nastao 2015. godine, sa ciljem da istakne neophodnost, značaj i doprinos građana za oblikovanje budućnosti našeg grada i njegove urbane kulture, negujući kulturni identitet i promovišući različitosti kroz prisustvo kulture u širem i užem smislu, umetničkog delovanja i aktivno učešće heterogene zajednice u javnom prostoru.

Bitef zona ima za cilj da ukaže na važnost dijaloga između zajednice i umetnika u samom tkivu grada (u ovoj fazi projekta), čime se upravo komunicira sa osećajima svakodnevnih ili ad hoc prolaznika, navedeno je u saopštenju pozorišta. Autorke projekta su Vesna Bogunović i Jelena Stojanović, a prvo izdanje Bitef zone promovisano je kroz jedan od pratećih programa prošlogodišnjeg Bitef festivala.

Tanjug
Foto: Twitter/Gunes AKDOGAN

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter