Izvor:
06.07.2016 u 14:54
0

OVO NISTE OČEKIVALI: Novo osveženje na operskoj sceni je RAMBO AMADEUS!

Publiku u regionu već od 8. jula očekuje novo igranje opere Isidore Žebeljan "Dve glave i devojka" i to sa poznatim muzičarom Rambom Amadeusom u jednoj od uloga.

Publika na Paliću, u Budvi, Herceg Novom i na Brionima, videće Ramba Amadeusa u specijalnoj ulozi proroka u komičnoj operi – bajci u jednom činu "Dve glave i devojka", prema indijskoj legendi.

Rambo Amadeus će se na sceni naći 8. jula na Paliću, 12. i 13. u Budvi, 15. jula u Herceg Nova, dok će ga publika na Brionima u Hrvatskoj videti 18. jula.

Produkciju potpisuju Narodno pozorište Subotica, Grad teatar Budva i Ulyšes Teatar Brijuni, a u Herceg Novom, ovaj spektakl, održaće se na Kanli kuli pod pokroviteljstvom Turističke ogranizacije Herceg Novog.

Libreto potpisuje Borislav Čičovački, režiju Boris Liješević, a uloge tumače : Miša Janketić, Aneta Ilić (sopran), Vasa Stajkić (bariton), Nebojša Babić (bariton), Katarina Jovanović (sopran), Frank van der Brink (solo klarinet iz Holandije) i Milovan Filipović.

Dirigentska palica, koju će pomno pratiti članovi Žebeljan orkestra, biće u rukama Premila Petrovića.

Ovo delo, italijanska kritika je opisala kao živo, originalno i koje odudara u potpunosti od onog suvišne uljudnog akademizma kojim je opterećen savremeni muzički teatar.

Tanjug
Foto: Twitter/cafemontenegro

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter