Izvor:
23.02.2019 u 11:27
0

NAJZNAČAJNIJI JUGOSLOVENSKI I EVROPSKI REDITELJ: Sala u Jugoslovenskoj kinoteci dobila naziv ,,Makavejev“!

Svečana sala Jugoslovenske kinoteke od danas nosi naziv "Makavejev" po nedavno preminulom reditelju Dušanu Makavejevu.

Na svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci, mladi perspektivni filmski reditelj Ognjen Glavonić otkrio je tablu na sali koja od danas nosi ime po jednom od najznačajnijih jugoslovenskih i evropskih reditelja.

– Žao mi je što bolje nisam upoznao Dušana Makavejeva, ali njegovi filmovi ostaju iza njega da obrazuju generacije zaljubljenika u filmsku umetnost – rekao je Glavonić.

Direktor Jugoslovenske kinoteke Jugoslav Pantelić najavio je projekciju filma "Nevinost bez zaštite" Dušana Makavejeva u sali koja nosi ime po njemu u okviru programa 47. Festa.

– Ova predivna dvorana dobila je ime koje apsolutno zaslužuje. Verujem da će biti velika čast svima koji će puniti ovu dvoranu da gledaju filmove iz istorije kinematografije u sali koja je nazvana po slavnom reditelju – rekao je Pantelić.

Svečanosti u Jugoslovenskoj kinoteci, između ostalih, prisustvovali su supruga Dušana Makavejeva, reditelji Milutin Petrović i Slobodan Šijan...

Izvor: Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter