Izvor:
09.09.2017 u 17:50
0

SRBIJA PLAČE ZA SLAVNIM GLUMCEM: Evo kako je Ljubiša Samardžić dobio nadimak „Smoki“! (foto)

Glumac Ljubiša Samardžić koji nas je zauvek napustio sinoć u 81. godini, već neko vreme se borio sa teškom bolešću. Srpski i jugoslovenski film ostao je bez jedne od poslednjih velikih legendi.

Srpski glumac i režiser Ljubiša Samardžić, zvani Smoki, rođen 1936. godine u Skoplju, dobitnik je brojnih nagrada iz oblasti glume, televizije i kulture.

Filmovi u kojima je igrao glavne uloge i danas su omiljeni među mlađom populacijom, ali i nešto starijima. Ljubiša je bio je poznat po nadimku Smoki, a dobio ga je 1962. godine, po liku mladića Smokija u filmu "Peščani grad“.

Među zapaženijim ulogama su filmovi "Bitka na neretvi", "Sutjeska", "Bombaši", "Ljubavni život Budimira Trajkovića", "Lude godine", "Rad na odredjeno vreme", "Moj tata na određeno vreme", "Nije lako sa muškarcima", "Magareće godine", "Ubistvo sa predumišljajem", "Nataša".

U bogatoj televizijskoj karijeri igrao je u serijama "Vruć vetar", "Povratak otpisanih", "Kuda idu divlje svinje", "Bolji život", "Policajac sa Petlovog brda", "Jesen stiže, dunjo moja".
Kao reditelj, debitovao je dramom o bombardovanju "Nebeska udica", i zatim režirao filmove "Nataša", "Ledina", "Konji vrani".

Kurir
Foto: Ahriva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter