Izvor:
13.09.2017 u 17:27
0

Kina i Srbija su prijateljske zemlje: KINESKI KULTURNI CENTAR NA NOVOM BEOGRADU JE DOKAZ!

Ministar za kulturu i informisanje Vladan Vukosavljević obišao je danas radove na izgradnji Kineskog kulturnog centra na Novom Beogradu koji bi, kako je rekao, trebalo da bude završen krajem sledeće godine.

Ukupna investiciona vrednost ovog projekta je oko 45 miliona evra, rekao je Vukosavljević koji je radove obišao zajedno sa gradskim menadzerom Goranom Vesićem i ambasadorom Kine u Srbiji Li man cangom.

"Upravo na ovom mestu nići će najveći kineski kulturni centar u Evropi. To je dokaz izuzetno dobrih političkih odnosa dve zemlje i dva naroda, naglasio je Vukosavljević.

On je dodao da bi izgradnja centra trebalo da bude završena krajem 2018. što je "zaista vrlo brzi rok".

Gradski menadžer Goran Vesić je rekao da Beograd ima sve bolje odnose sa Pekingom kao što i Srbija ima sve bolje odnose sa Kinom.

"To se vidi po mnogim događajima. Do kraja nedelje ćemo imati Dane Pekinga u Beogradu, gradonačelnik Pekinga dolazi u Beograd i to je za nas veoma važna stvar", naglasio je Vesić.

izvor/tanjug.rs

foto/arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter