Izvor:
23.10.2017 u 17:30
0

Vukosavljević: Lubardina slika nije nestala!

Ministar kulture Vladan Vukosavljević demantovao je danas da je ukradena slika čuvenog umetnika Petra Lubarde, te novinarima u Domu sindikata pokazao da se ona i dalje nalazi u tom objektu.

Osporavajući tvrdnje "Blica" da slika mesecima nije u zgradi Doma sindikata, Vukosavljević je rekao da vrednost tog dela, za koje list tvrdi da vredi milion evra, nije poznata jer vrednosna procena nije utvrđena.

Formalno pravno, kazao je Vukosavljević, pomenuto umetičko delo nije kulturno dobro, ali je, dodao je, svakako od izuzetnog značaja za srpsku kulturu.

Reč je, kazao je, o umetničkom delu u vlasništvu Saveza samostalnih sindikata Srbije u čijem je vlasništvu iz Dom sindikata.

Privatna firma koja radi na rekonstrukciji Doma sindika, samo je zakupac, koji je dužan da brine o svim vrednostima kao što su Lubardina slika, ali i jedinstvene orgulje i drugi predmeti, kazao je ministar.

Happytv.rs/Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter