Izvor:
04.03.2018 u 22:48
0

ONI SU GLAVNI FAVORITI: Večeras se održava 90. dodela Oskara!

Ovogodišnja 90. dodela Oskara biće održana u noći između nedelje i ponedeljka (02.00), domaćin će biti Džimi Kimel kao i prošle godine, a već tradicionalno najveće šanse za osvajanje zlatne statue imaju dobitnici nagrada britanske Akademije za film i televiziju (Bafta).

Tako su i na kladionicama u glavnim kategorijama najveći favoriti upravo oni koji su su nedavno dobili priznanja u Britaniji.

Najveći favorit u kategoriji za najbolji film jeste dobitnik britanske "Bafta" nagrade "Tree Billboards Outside Ebbing Missouri" (Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju) pa su tako i kvote u kladionicama na ovo ostvarenje ubedljivo najmanje. "Te Shape of Water" (Oblik vode) je na drugom mestu kao što se i očekivalo, a možda najveće iznenađene predstavlja Spilbergov “The Post” (Doušnik) u kome igraju Meril Strip i Tom Henks i kome kladionice predviđaju male šanse, kao i ratnom ostvarenju Kristofera Nolana "Dunkirk". Poredak na kladionicama izgleda ovako:

Tree Billboards Outside Ebbing Missouri

Te Shape of Water

Get Out

Lady Bird

Te Post

Dunkirk

Darkest Hour

Call me By Your Name

Pantom Thread

U kategoriji "Najbolja glumica" najveće šanse su date Frensis Mekdormand koja je maestralno odigrala ulogu u “Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju”. Iza nje je Serša Ronan koja je ostvarila ulogu u filmu “Lady Bird”, ali sa prilično velikom razlikom u kvotama, dok tipovanje na Seli Hokins (“Oblik vode”) donosi još veću zaradu ukoliko ona osvoji nagradu. Meril Strip nema skoro nikakve šanse za pobedu prema procenama kladionica, a lista izgleda ovako:

Franses Mekdormand, (Three Billboards Outside Ebbing Missouri)

Serša Ronan (Lady Bird)

Seli Hokins (The Shape of Water)

Margo Robi (I, Tonya)

Meril Strip (The Post)

U borbi za najboljeg glumca čini se kao da je pobednik već poznat. Gari Oldman, za ulogu u ostvarenju “Darkest hour” ima najmanju kvotu u odnosu na sve ostale ponuđene kategorije. Iza njega, ali sa ogromnom razlikom u kvotama su Timoti Šalame koji igra u filmu “Call Me By Your Name” i Danijel Kaluja za ulogu u “Get Out”. Najmanje šanse za Oskara prema proceni kladionica ime Denzel Vošington (“Roman J. Israel, Esq”).

Gari Oldman (Darkest Hour)

Timoti Šalame (Call Me By Your Name)

Danijel Kaluja (Get Out)

Danijel Dej Luis (Phatnom Thread)

Denzel Vošington (Roman J. Israel, Esq)

Giljermo del Toro sa filmom “Oblik vode” predvodi listu favorita u kategoriji za najboljeg reditelja i to će ukoliko se ostvare sve procene kladionica biti najznačanija nagrada od svih 13 u koliko je nominovan njegov film. Pored veoma male kvote na Del Tora, Kristofer Nolan na drugom mestu ima sasvim pristojnu kvotu koja znači da bi mogao da iznenadi, što se ne bi moglo reći za Pola Tomasa Andersona.

Giljermo del Toro (The Shape of Water)

Kristofer Nolan (Dunkirk)

Greta Gervig (Lady Bird)

Džordan Pil (Get Out)

Pol Tomas Anderson (Phantom Thread)

U kategoriji za najbolju sporednu glumicu favorit je Alison Dženi za ulogu u filmu “I, Tonya”, a prema kvotama dobre izglede ima i Lorin Metkalf (“Lady Bird”) dok su Meri Džej Blajdž (“Mudbound”), Lezli Menvil (“Phantom Thread”) i Oktavija Spenser (“The Shape of Water”) daleko iza njih.

Alison Dženi (I, Tonya)

Lorin Metkalf (Lady Bird)

Meri Džej Blajdž (Mudbound)

Lezli Menvil (Phantom Thread)

Oktavija Spenser (The Shape of Water)

Najbolji sporedni glumac, ako se ostvare prognoze kladionica, najpre bi mogao biti Sem Rokvel (“Three Billboards”), u igri je i Vilem Dafo (“The Florida Project”) dok je na začelju Vudi Harelson.

Sem Rokvel (Three Billboards)

Vilem Dafo (The Florida Project)

Ričard Dženkins (The Shape of Water)

Kristofer Plamer (All the Money in the World)

Vudi Harelson (Three Billboards)

Izvor: Blic
Foto: Screenshot Youtube

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter