Izvor:
09.08.2018 u 08:12
0

Završena sapunica: Kurtoa ide u Real, Kovačić i Kepa na „Stamford bridžu“!

Real Madrid i Čelsi konačno su postigli dugovor kojim je golman Tibo Kurtoa prešao na Santjago Bernabeu.

Kako prenosi BBC, u sklopu transfera Belgijanca vrednog oko 35 miliona evra na pozajmicu je iz Reala u Čelsi otišao hrvatski vezista Mateo Kovačić.

U međuvremenu, Atletik Bilbao je potvrdio da je prodao Čelsiju svog golmana Kepu Arisabalagu za 80 miliona evra.

Real je godinama tražio naslednika Ikera Kasiljasa, dugo je "jurio" Davida de Heu, potom i Kepu, da bi na kraju Florentino Peres konačno uspeo, ali sa Kurtoom.

Posao mu je umnogome olakšao i Belgijanac koji je forsirao od Čelsija transfer, nije se pojavljivao na treninzima ovog leta, a razlog je navodno porodica koja je ostala u Madridu nakon što je on pre nekoliko godina napustio Atletiko.

S druge strane, ni Kovačić nije želeo da ostane na Bernabeuu, nezadovoljan statusom rezerve tražio je da ode, pa se i njemu ispunila želja.

S druge strane, Čelsi je morao brzo da reaguje i nađe adekvatnu zamenu za Kurtou, a novi termin prelaznog roka u Engleskoj koji se završava u četvrtak u 18h iskoristio je Bilbao i prodao "plavcima" 23-godišnjeg Arisabalagu za najveću sumu za koju je neki golman promenio klub.

Sada ostaje samo jedno pitanje? Šta će Kejlor Navas? On je proteklih sezona obavljao ulogu "vršioca dužnosti" golmana Reala i to fantastično, Madriđani su tri puta osvojili Ligu šampiona.

Međutim, da li je spreman da od sada bude rezerva i sa klupe posmatra utakmcie "kraljevskog kluba"?

b92.net
Foto: Facebook/CourtoisOfficial

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter