Izvor:
09.08.2018 u 20:07
0

MIRKOVIĆ DOBRO PRIPREMIO UTKMICU ZA PRVI MEČ TREĆEG KOLA KVALIFIKACIJA ZA LIGU EVROPE: Značajna pobeda dominantnih crno-belih, Nordsjeland – Partizan (1:2)! (VIDEO) (UŽIVO)

Fudbaleri Partizana igrali su u danskom Farumu sa Nordsjelandom prvu utakmicu trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope i pobedili postigavši dva gola, Nordsjeland – Partizan (1:2).

Partizan će se sastati u plej-ofu sa boljim iz duela između turskog Bešiktaša i austrijskog LASK-a.

Crno-beli su izgledali značajno bolje i sigurnije, izuzev u poslednjih 20-ak minuta, nego u prethodnom delu sezone. Tako je Zoran Bata Mirković posle samo nekoliko dana otkako je preuzeo funkciju šefa struke na debiju zabeležio pobedu.

Partizan je od starta meča u Danskoj pokazao da je došao da pobedi i tako nametnuo svoju igru. Kao da je Bata Mirković iskoristio neke magične metode i svojim izabranicima preko noći povratio samopouzdanje. Zaista su crno-beli delovali kao da znaju šta hoće i to mogu da sprovedu u delo.

To su naplatili već posle deset minuta kada je na korner Pantića sa leve strane, Rikardo Gomeš sa prve stative glavom loptu sproveo u mrežu. Drugi pogodak za crno-bele na fantastičan pas odličnog Jankovića u prazan prostor na levoj strani šesnaesterca Nordsjelanda, utrčao je Goran Zakarić i sjajnom reakcijom zatresao mrežu domaćina u 64. minutu. Zakarić se u strelce upisao na debiju u crno-belom dresu.

Jedini strelac za Dance bio je Matijas Rasmusen u 70. minutu.

Partizan je do treće runde kvalifikacija stigao eliminisavši Rudar iz Pljevalja (3:0, 3:0) i litvanski Trakaj (1:0, 1:1).

Utakmica u Danskoj je prva za Zorana Batu Mirkovića na klupi Partizana, a u sastavu kako je bilo predviđeno debitovao je Goran Zakarić koji je nedavno pristigao iz sarajevskog Željezničara.

Revanš je na programu u Beogradu sledećeg četvrtka na stadionu u Humskoj.

TOK UTAKMICE

KRAJ UTAKMICE, Nordsjeland – Partizan (1:2)

90+5. minut – Kraj utakmice, velika pobeda Partizana!

90+3. minut – Požuteo je i Zdjelar. Nova pretnja za Stojkovića, ali iskusni golman crno-belih interveniše.

90. minut – Izmena u ekipi Partizana, Enake umesto Jankovića. Još 5 minuta nadoknade.

89. minut – Šut Damsgorda sa oko 16 metara, ali brani golman Partizana.

88. minut – Odličan centaršut N. G. Miletića sa desne strane, Gomeš šutira glavom, ali za malo preko prečke.

87. minut – ŠANSA ZA PARTIZAN! Rikardo Gomeš glavom sa šest, sedam metara preko gola.

84. minut – Još jedan žuti karton, ovoga puta za fudbalere domaće ekipe, arbitar je dodelio kaznu Petersonu koji se bunio zbog sudijske odluke da je lopta izašla van fudbalskog terena.

82. minut – Žuti karton za Jankovića.

78. minut – Izmene u obe ekipe – Nikolić umesto Kosovića, a Strank umesto Kristensena.

77. minut – Domaćin sve opasniji, sada se Rasmunsen prošetao na 20 metara od gola i šutirao, za malo pored gola.

76. minut – Zdjelaru se ukazuje pomoć posle udarca dobijenog od Kudusa.

75. minut – Kreću Danci na sve ili ništa, pokušavaju da iskoriste pad samopouzdanja kod crno-belih, ali to otvara dosta prostora za kontre fudbalerima Partizana.

70. minutDomaćin postiže GOOL! Nordsjeland smanjio prednost gostiju golom Rasmunsena na 1:2!

64. minut – GOOOOOOL !!! Fantastičan pas odličnog Jankovića u prazan prostor na levoj strani šesnaesterca Noršelana, utrčava Goran Zakarić i sjajnom reakcijom postiže gol. Zakarić se u strelce upisao na debiju u crno-belom.

63. minut – Nezgodan udarac u glavu dobio je Gomeš, Nelson je dobio žuti karton zbog neopreznog starta u skoku. Napadač Partizana nastavlja meč.

60. minut – Više vremena lopta u nogama nalazi se kod fudbalera Nordsjelanda. Domaćin kontroliše ritam igre u drugom delu meča, Noršeland ima blagu inicijativu, ali bez konkretne opasnosti po Stojkovićev gol.

53. minut – Faul nad Zakarićem.

52. minut – Nakon nekoliko naleta oba tima u prvim minutima, drugo poluvreme je nastavljeno nadigravanjem između dva kaznena.

50. minut – Miletić dobro centrirao ka golu, ali su domaći fudbaleri otklonili opasnost po njihov gol. Kasper Julner odustao od prve izmene na utakmici.

49. minut – Čuje se pesma navijača Partizana.

47. minut – Duga akcija Partizana, na kraju centarđut N. G. Miletića sa desne strane ka Zakariću, ali je Larsen istrčao na vreme i pokupio loptu.

46. minut – Počelo drugo poluvreme, Treneri nisu menjali sastave svojih timova na poluvremenu.

DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA, Nordsjeland – Partizan (0:1)

45. minut – Kraj prvog poluvremena Partizan vodi posle 45 minuta protiv Nordsjelanda.

44. minut – Sjajna šansa za Partizan, Gomeš između trojice igrača Noršelanda gura loptu u prazan prostor u šesnaestercu za Jankovića, Larsen brani.

42. minut – Duga akcija Partizana, na kraju je sa leve strane centrirao N. R. Miletić, ali loša reakcija beka crno-belih, lopta daleko od saigrača.

41. minut – Posle duela igrač Partizana primio udarac u lice, ali je nastavio igru.

40. minut – Još jedan pokušaj Noršelana sa distance, Olsen je šutirao sa ivice kaznenog prostora, ali Stojković odlično reaguje i boksuje loptu.

34. minut – Izblokiran šut Andersena.

32. minut – Rasplamsala se borba. Odlično je Janković proigrao usamljenog Zakarića na levoj strani, ali slaba završnica levom nogom fudbalera crno-belih.

31. minut – Opasan napad doaćina ali su crno-beli intervenisali bez faula.

30. minut – Crno-beli opet u ofanzivi! Izveli su dva vezana kornera, bilo je gužve pred golom Nordsjelanda

28. minut – Opasan napad Partizana, kapiten domaćina Nelson je intervenisao ispred Zakarića, kome je lopta ipak došla, ali nije dobro reagovao.

25. minut – Domaćin sve opasniji, sada je fudbaleri Nordsjelanda izveli prvi korner.

22. minut – Posle primljenog gola, malo po malo, Danci su uspeli da pomere težište ka Partizanovom golu.

17. minut – Pokušaj Rikarda Gomeša sa 30-ak metara, visoko preko gola.

13. minut – Prvi šut domaćih, uputio ga je Bartolec, ali je Stojković siguran.

10. minut – GOOOLLL – 0:1 PARTIZAN POVEO GOLOM RIKARDA GOMEŠA! Pantić je izveo korner sa leve strane, Gomeš je skočio na prvoj stativi i glavom poslao loptu u mrežu.

6. minut – Crno-beli imaju znatno veći posed lopte u uvodnim minutima i kontrolišu dešavanja na terenu.

3. minut – ŠANSA ZA PARTIZAN! Zakarić je centrirao sa leve strane, Pantić je ostao usamljen na drugoj stativi, ali je sa pet, šest metara loše šutirao glavom, pa je lopta posla lak plen golmana Larsena.

1. minut – Utakmica je počela.

PRVO POLUVREME

SASTAVI:

Zoran Bata Mirković, koji debituje na klupi Partizana, u startnih 11 uvrstio je Zakarića, tek nedavno pristiglog iz sarajevskog Željezničara. U timu, za razliku od Đukićevih evropskih mečeva, nema Rumuna Enakea, a na poziciji zadnjeg veznog, uz Zdjelara, Bata je šansu ukazao Kosoviću pre nego Smiljaniću.

NORDSJELAND: Larsen – Bartolec, Hansen, Skovgard, Pedersen – Kristensen, Nelson, Andersen – Olsen, Jensen, Damsgard.

PARTIZAN: Stojković – N. R. Miletić, Marković, Valijente, N. G. Miletić – Zdjelar, Kosović – Zakarić, Pantić, Janković – Gomeš.

Izvor: Happytv.rs
Foto: Youtube/Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter