Izvor:
16.08.2018 u 15:17
0

NA DANAŠNJI DAN: Pre tačno 12 godina Srbija odigrala prvu zvaničnu fudbalsku utakmicu kao samostalna država! (VIDEO)

Pre tačno 12 godina Srbija je odigrala prvu zvaničnu fudbalsku utakmicu kao samostalna država.

Srbija je kao gost savladala Češku u Uherskem Hradištu sa 3:1. Golove za Srbiju su postigli Marko Pantelić, Danko Lazović i Aleksandar Trišović.

Bio je to novi početak fudbalske reprezentacije, ne samo zbog razlaza sa Crnom Gorom, već i zbog neuspeha doživljenog na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj te iste godine.

Za prvog selektora izabran je stranac, i to Španac Havijer Klemente.

Nekadašnji selektor Španije je dobio zadatak da odvede tim na Evropsko prvenstvo 2008. godine. Iz selekcije sa Mundijala ostavio je samo osmoricu igrača i dao šansu mlađima.

Utakmica protiv Češke je bila jedina provera pred start kvalifikacija, a čuvena je još i po tome što se na njoj oprostio od reprezentativnog dresa Pavel Nedved.

Reprezentacija Srbije je nastupila u sastavu: Vladimir Stojković, Marjan Marković, Milan Stepanov, Milan Biševac, Aleksandar Luković, Igor Duljaj, Dejan Stanković (Danijel Ljuboja), Ognjen Koroman (Nenad Kovačević), Saša Ilić (Aleksandar Trišović), Danko Lazović (Nikola Žigić), Marko Pantelić (Branislav Ivanović).

Češka je povela golom Štajnera već u 3. minutu. Izjednačio je Danko Lazović u 42. minutu.

Srbija je bila dominantna u drugom poluvremenu. Marko Pantelić je doneo Srbiji vođstvo u 54. minutu, da bi Trišović u 70. postavio konačan rezultat.

Izvor: Kurir
Foto: Twitter/Fudbalski savez Srbije | FA Serbia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter