Izvor:
20.08.2018 u 13:16
0

Milojević pred Salcburg: Kafu se uklopio, o Radonjiću možemo da pričamo 1. septembra! Nismo se zadovoljili!

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević izuzetno ceni kvalitet Salcburga, ali poručuje da njegova ekipa svakoj utakmici pristupa na isti način i neće dozvoliti da se zadovolji učinjenim u dosadašnjem toku sezone.

Jasno je i to da je prvak Austrije najozbiljniji tim koji će se suprotstaviti crveno-belima u dosadašnjem toku sezone.
„Ne znam šta bismo mogli da kažemo, jako bitna utakmica za nas, ali ne bih preterano pričao, jer je gledamo kao i svaku koju smo odigrali. Ozbiljan protivnik, koji je uticao na moje prve fudbalske poglede. Igrali smo u Čukaričkom protiv njihove filijale Grediga, bio sam sa pomoćnikom Jankovićem njihov gost u februaru. Imaju svoju filozofiju, način fudbala. Svi ovi rezultati koje postižu su plod tog njihovog sistema. Oni jure ulazak u grupnu fazu, gde nikada nisu bili. Mi smo bili šampioni Evrope, ali nismo igrali u ovom formatu i takođe imamo veliki motiv. Moramo da uđemo kao i u svaku drugu i tako ćemo se ponašati. Pokušaćemo da nametnemo naš način igre. Tražiću da budemo ono što jesmo. Ja prvi put igram bez pomoći publike, ali ćemo se ponašati kao da su navijači sa nama“,rekao je Vladan Milojević.

Prazne tribine će biti loša stvar za obe ekipe.
„Izričit sam za to da se nađu bilo kakvi drugi način za kažnjavanje. Nisam za to da se fudbal igra bez publike. Veliki događaj za Srbiju i klub, to bi trebalo da bude drugačije. Navijači će nam doći na trening, jedva čekamo da budemo sa njima. Biće drugačiji motiv za obe ekipe, tako bi bilo i da igramo u Salcburgu, isto bih vam rekao. Moramo da budemo koncentrisani, ne verujem da bi tu bilo prednosti ili nekakve mane“.

Svaka greška u odbrani bi mogla da bude kobna po pitanju plasmana u narednu fazu.
Na ovakvom nivou se skupo plaćaju greške, morate da smanjite protivniku udarce na gol, bukvalno svaki detalj može da vas košta, a mi moramo da budemo koncetrisani svih 90 minuta. Svaka utakmica je posebna za sebe i tako morate i da se pripremate. Salcburg igra agresivan i direktan fudbal. Imaju dosta igrača iz svoje akademije, koje polako ubacuju, skauting po celom svetu. Ako imate mogućnost da imate takav sitem, vi će te tako i selektirati igrače. Svi protivnici su do sada bili prvaci svoje zemlje, to im daje veliki respekt“.

Zvezda je preskočila prvenstveni meč, dok Salcburg nije, kome bi to moglo više da odgovara?
„Možemo da pričamo o tome, ali smo se dobro pripremili. Imali smo mogućnost da ne igramo čisto iz prenventivnih razloga, neke povrede… Zvezda dugo nije došla na ovaj nivo, ovo smo iskoristili na najbolji mogući način. Ja volim da igram utakmice, ali ovo je specifična situacija. Da li je prednost ili ne, to možemo pričamo kasnije, ali mislim da nam je ovoga puta išlo u prilog“.

Da li će Kafu biti u startnih 11?
„Da li će biti starter za sada još ne znam. Mislim da se uklopio. Neosporan je kvalitet igrača koje dovodimo, Kafu dolazi iz sličnog prvenstva, u smislu da je igrao u Ludogorecu. Dobro se uklopio, jako dobar momak, a da li će biti starter videćemo“.

Milojević smatra da za ekipu nikada nije dobro da se zadovolji učinjenim.
„Čovek nikada ne sme da se zadovoljava. Mislim da sam to preneo igračima. Moraš da imaš ambicije jer je to jedini način da napreduješ. Mi nijednog trenutka nismo zacrtali cilj, već svaki put težimo da idemo napred. Ne dozvoljavam igračima da se zadovoljimo, daćemo sve od sebe da uradimo ono što je do nas i uz Božju volju nadam se da će sve biti kako treba“.

Da li ćete računati na Radonjića u grupnoj fazi?
„Sada je u fokusu Radonjić, da li ću računati… Prelazni rok je 31. avgusta, o tome možemo da pričamo 1. septembra“.

Da li bi svaki rezultat bez primljenog gola bio zadovoljavajući?
To možda sa aspekta gosta ima neku vrednost, mislim da je jednostavno dati odgovor u ovom trenutku, ali ne razmišljamo o tome u ovom trenutku. Prepustićemo im ulogu favorita, ali sutra je tek prvo poluvreme“, zaključio je Milojević.

Mozzartsport
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter