Izvor:
26.08.2016 u 00:24
0

ŽREB ZA LIGU ŠAMPIONA: Izvučene grupe, branilac titule dobro prošao!

U Grimaldi forumu u Monaku održan je žreb za grupnu fazu Lige šampiona.

Titulu u najelitnijem klupskom takmičenju brani jedanestostruki šampion Starog kontinenta madridski Real.

Ovoga puta, za razliku od gotovo svake godine, nismo dobili popularnu 'grupu' smrti, pošto su glavni favoriti ravnomerno raspoređeni po grupana.

Kao najkvalitetnije ističu se grupe A i C – u prvoj su pored šampiona Francuske Pari Sen Žermena i londonskog Arsenala švajcarski Bazel, odnosno bugarski Ludogorec, dok su u drugoj šampion Španije Barselona, vicešampion Italije Napoli, prvak Ukrajine Dinamo Kijev i šampion Turske Bešiktaš.

Dosta sreće na žrebu imao je vladar Premijer lige Lester Siti, koji će se za drugu fazu boriti sa portugalskim Portom, belgijskim prvakom Klub Brižom i danskim Kopenhagenom.

Zanimljivo će biti i u grupi F, gde su madrdski Real, vicešampion Nemačke dortmundska Borusija, prvak Portugala lisabonski Sporting i varšavska Legija, dok je zagrebački Dinamo za rivale u grupi H imati prvaka Italije Juventus, osvajača Lige Evrope Sevilju, odnosno drugoplasirani tim Francsuke Olimpik iz Liona.

Grupa A: Pari Sen Žermen, Arsenal, Bazel, Ludogorec
Grupa B: Benfika, Napoli, Dinamo Kijev, Bešiktaš
Grupa C: Barselona, Mančester Siti, Borusija Mehengladbah, Seltik
Grupa D: Bajern Minhen, Atletiko Madrid, PSV Ajndhoven, Rostov
Grupa E: CSKA Moskva, Bajer Leverkuzen, Totenhem Hotspur, Monako
Grupa F: Real Madrd, Borusija Dortmund, Sporting Lisabon, Legia
Grupa G: Lester Siti, Porto, Klub Briž, Kopenhagen
Grupa H: Juventus, Sevilja, Olimpik Lion, Dinamo Zagreb

Prvo kolo lige šampiona na programu je 13. i 14. septembra, drugo se igra 27. i 28, treće 18. i 19. oktobra, četvrto 1. i 2. novembra, peto 22. i 23, a poslednje šesto 6. i 7. decembra.

U nokaut fazu će se plasirati po dva najbolja tima iz svih osam grupa, žreb je 12. decembra, a prve utakmice sredinom februara 2017.

Finale Lige šampiona za sezonu 2016/2017 je 3. juna na Milenijum stadionu u Kardifu.

B92
Foto:Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter