Izvor:
29.08.2018 u 21:09
0

CRVENO-BELI ISPISUJU NOVE STRANICE ISTORIJE: San postao java, Crvena zvezda je u Ligi šampiona!!! (UŽIVO) (VIDEO)

Fudbaleri Crvene zvezde ostvarili su istorijski plasman u Ligu šampiona posle remija u revanšu u Salcburgu 2:2 (1:0).

Salcburg je, posle beogradskih 0:0, imao velikih 2:0 golovima Munasa Dabur u 45. i 48. iz penala, ali je Mohamed El Fardu Ben u rasponu od samo dva minuta, u 65. i 66, doneo Zvezdi prvi put mesto u elitnom takmičenju.

Zvezda je bila loša u prvom poluvremenu, dok je Salcburg u tom delu imao mnogo šansi i čak 15 šuteva na gol. Često su šutirali iz daljine, ali je Milan Borjan bio prilično siguran.

Poslednji šut bio je gol Dabura, koji je ostao neometan pored direktnog čuvara Vujadina Savića i rutinski savladao Borjana. Prethodno trener beogradskog kluba Vladan Milojević je već u 37. minutu izvršio izmenu, kada je Dušan Jovančić ušao umesto Veljka Simića.

Drugo poluvreme počelo je loše po beogradski tim, pošto je u 47. minutu Savić na ivici šesnaesterca oborio Hanesa Volfa, a sudija Čunejt Čakir pokazao je na belu tačku. Minut kasnije siguran izvodjač najstrože kazne bio je Dabur.

Delovalo je da crveno-beli nemaju rešenja kako da probiju odbranu Salcburga koji je u tim trenucimna imao potpunu kontrolu nad utakmicom.

Situacija se ipak u samo dva minuta u potpunosti promenila. Prvo je u 65. minutu posle centaršuta Miloša Degeneka sa desne strane Ben ostao sam na drugoj stativi i neometano savladao Cicana Stankovića.

Samo minut kasnije Zvezda je došla do izjednačenja i praktično rešila pitanje plasmana u Ligu šampiona. Ovaj put Nenad Krstičić poslao je dubinsku loptu ka golu Stankovića, tamo je ostao sam Degenek koji je glavom prebacio na drugu stativu, a Ben je samo smestio u gol Salcburga. Domaćin je do kraja susreta imao incijativu, ali nije uspeo da dodje do trećeg gola i plasmana u Ligu šampiona.

Utakmicu u Austriji gledalo je 26.500 navijača, Zvezda je na "Red Bul areni" imala veliku podršku svojih navijača, više od 9.000 "delija" stiglo je u Salcburg i pravilo sjajnu atmosferu,

"Crveno-beli" još od istorijskog uspeha iz Barija nisu igrali u eliti.

TOK UTAKMICE

KRAJ UTAKMICE, Salcburg – Crvena Zvezda 2:2 (2:0)

90+5. minut KRAAAAAAJ! Zvezda je u Ligi šampiona!!!!

90+3. minut – Velika prilika za domaćina!

90+1. minut – Čakir produžio utakmicu pet minuta

90. minut – Pogrančić je šutirao sa 20 metara posle duplog pasa, a njegov loš udarac jedva je dočekao Nenad Krstičić koji mu je konstantno dobacivao.

89. minut – Nekoliko puta su domaći igrači pokušali centaršutevima sa bokova, ali je odbrana Zvezde odlično reagovala.

86. minut – velika prilika za Salcburg.

83. minut – Izmena i na drugo strani. Šlager je završio utakmicu, Smail Prevljak će dobiti poslednjih desetak minuta.

82. minut – Treća izmena u Zvezdi. Umesto Radonjića u igri je Gobeljić.

79. minut – Slobodan udarac za Salcburg. Šutirao je Jabo sa oko 22 metra, a Borjan uhvatio živu loptu.

75. minut – Žuti karton za Stojkovića. Bek Crvene zvezde Filip Stojković je zaradio žuti karton zbog oštrog starta.

74. minut – Hajdara je pokušao sa 25 metara, lopta je prohujala pored leve stative.

73. minur – Lajner je ubacio sa desne strane posle nekoliko minuta tokom kojeg su domaći igrači bili u šoku, Dabur je pokušao glavom, ali nije bio precizan.

69. minut – Prva izmena u Salcburgu. Umesto Dake u igri je Jabo.

66. minut JOŠ JEDAN GOOOOOOL!!! Zvezdaaaa ekspresno dolazi do 2:2

65. minut – GOOOL! Ben vratio Zvezdu u život!. Ovo je bilo potrebno Crvenoj zvezdi!

61. minut – Žuti kartoni za Pogrančića i Krstičića. Posle sudara Pavkova i Hajdare hrvatski štoper je nagazio našeg igrača koji je već bio na zemlji. To je mnogo iznerviralo Krstičića, a Pavkov je morao da dobije pomoć jer je krvario.

60. minut – Hajdara nastavio gde je stao. Još jedan udarac veziste Salcburga, od Degeneka se lopta odbila u korner.

56. minut – Posle povrede Ulmera domaćin je malo stao na loptu i često iznuđivao faulove Zvezde kako bi umrtvio ritam.

52. minut – Najbolja prilika za Zvezdu! Pavkova ostao na nogama posle duela sa čuvarima, šutirao preko prečke

49. minut – Milojević odmah reaguje i menja igrače u svom timu. Milan Pavkov ušao je umesto Nemanje Milića.

48. minut – Gool! Dabur preuzeo odgovornost, sa "bele tačke" poslao Borjana u jednu, a loptu u drugu stranu i Salcburg ima velikih 2:0!

47. minut – Penal za Salcburg! Nije nastavak igre počeo dobro po "crveno-bele"!

46 minut – Počelo drugo poluvreme u Salcburgu

DRUGO POLUVREME

KRAJ PRVOG POLUVREMENA

45+1. minut – Kraj prvog poluvremena

45. minut – Gol, Salcburg vodi protiv Zvezde!

Zvezda je primila gol u poslednjem minutu prvog dela. Savršeno je centrirao Ulmer sa leve strane, Savić je katastrofalno reagovao i ostavio Dabura usamljenog na petercu, a on je neometan "otvorio stopalo" i prosledio loptu u mrežu – 1:0.

42. minut – Jovančić greši, Borjan "vadi fleke". Zaleteo se novi igrač na terenu i izgubio loptu ispred kaznenog prostora, nju je uzeo Samaseku i probao sa distance, opet siguran čuvar mreže srpskog šampiona.

37. minut – Prva izmena u Crvenoj zvezdi. Još nije poznato šta je razlog promene u srpskom šampionu, ali u finišu prvog poluvremena Veljko Simić je svoje mesto ustupio Dušanu Jovančiću.

36. minut – Hajdara nastavlja sa šutevima sa distance

33. minut – Prvi udarac "crveno-belih" u okvir gola. Najviši u skoku nakon auta Rodića bio je Milić na nekih sedam-osam metara, lopta je išla u okvir gola, ali je lako uhvatio Stanković.

30. minut – Pokušaj Nemanje Radonjića na isteku pola sata igre, lopta je otišla preko prečke.

29. minut – Borjan se požalio na povredu. Zabrinuo je golman Zvezde sve navijače kada je seo na travu, ali se brzo pridigao jer je nešto ranije dobio udarac u lice.

28.minut – Ni treći put nije bio precizan Volf, ali Zvezda ima mnogo problema jer mu dozvoljava previše prostora.

27. minut – Dabur promešao odbranu, Borjan opet oprezan

26. minut – Blokiran Jovičićev "slobodnjak". Sa više od 30 metara je tukao Jovičić iz slobodnog udarca, njegov pokušaj je izblokiran, a u nastavku "crveno-beli" nisu kreirali dobar napad.

18. minut – Savršen napad odigrali su Daka i Dabur, Izraelac je divno vratio do saigrača iz Zambije, ali je njega ponovo osujetio Borjan i spasao sopstvenu mrežu.

17. minut – Radonjić uspeo je da centrira, ali je crveno-beli dibili samo korner posle kojeg nije bilo prilika.

15. minut – U prvih 15 minuta Salcburg je uputio čak 7 udaraca ka golu Zvezde, od toga 3 u okvir gola. Domaćin je izveo i dva kornera.

14. minut – Šutirao je Ramaljo iz velike udaljenosti, Borjan odbio loptu, da bi Dabur uputio povratnu loptu Daburu. Ovaj je šutirao sa desetak metara neometan, ali je Borjan odbranio.

12. minut – Novi udarac Austrijanaca. Ovoga puta za prostor se izborio Volf, Borjan je sada bio siguran.

10. minut – Loše su posle duge lopte reagovali Degenek i Borjan, pa je Daka posle duela imao prazan gol ispred sebe. Šutirao je napadač domaćih, ali se odjednom pojavio kapiten Savić koji je sjajnom intervencijom spasao čist pogodak.

9. minut – Zvezda imala sreće posle prodora Dabura

5. minut – Ben je lepo povukao polukontru, izbacio Ramalja driblingom, ali je onda u situaciji 3 na 2 loše dodao ka Radonjiću.

4. minut – Domaćin je pokazao da će mu pristup biti mnogo drugačiji nego u prvom susretu, pa je u uvodnim minutima organizovao dva-tri opasna napada

2. minut – Šampion Austrije krenuo je ofanzivno i već posle 80 minuta uputio prvi udarac – šutirao je talentovani Volf, ali nije bilo opasnosti po Borjana

1. minut – Počeo Zvezdin meč decenije u Salcburgu

PRVO POLUVREME

SALCBURG – CRVENA ZVEZDA 0:0
(prvi meč 0:0)
Stadion: Red bul arena Salcburg
Kapacitet: 30.000
Sudija: Džunejt Čakir (Turska). Pomoćnici: Tarik Ongun (Turska), Čejhun Sesingizel (Turska), Halis Ezkaja (Turska), Bariš Šimšek (Turska).

SALCBURG (4-4-2): Stanković – Lajner, Ramaljo, Pongračić, Ulmer (K) – Hajdara, Volf, Samaseku, Šlager – Daka, Dabur. Rezerve: Valke, Van der Verf, Jabo, Prevljak, Minamino, Mvepu, Todorović.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Stojković, Savić, Degenek, Rodić – Jovičić, Krstičić – Milić, Simić, Radonjić – Ben. Rezerve: Popović, Pavkov, Srnić, Babić, Kafu, Jovančić, Gobeljić.

Izvor: Happytv.rs
Foto:Twitter/RedBullSalzburg

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter