Izvor:
11.09.2018 u 07:30
0

Krstajić posle remija sa Rumunijom: „Dobro smo igrali, ali ostaje gorak ukus“!

Selektor fudbalera Srbije Mladen Krstajić čestitao je igračima na zalaganju i "dobroj igri", ali da ostaje gorak ukus zbog rezultata protiv Rumunije.

Krstajić je istakao da su njegovi igrači primili "dva jeftina gola".

"Čestitam mojim igračima na zalaganju, angažovanju i, moglu slobodno da kažem, dobroj igri. Ostaje gorak ukus jer smo igrali 2:2, nismo zaslužili taj rezultat, ali to je fudbal. Bili smo bolji, kontrolisali igru i imali šanse. Primili smo dva jeftina gola i to se broji", rekao je Krstajić novinarima posle utakmice u Beogradu.

Srbija je igrala 2:2 sa Rumunijom u drugom kolu Lige nacija, iako je dva puta vodila pred oko 15.000 navijača na stadionu Partizana.

Krstajić je ponovo izmenio tim, pa su Miloš Veljković i Uroš Spajić prvi put igrali zajedno na štoperskim pozicijama, a u postavi je bio i Saša Lukić.

"Mi smo u fazi stvaranja reprezentacije. Ovo je takmičenje u kom treba da probamo mlade igrače, da li mogu ili ne da igraju za reprezentaciju. Pa i Rumunija je imala četiri ili pet novih igrača u odnosu na utakmicu sa Crnom Gorom. Matić je bio povređen, nije 100 odsto spreman. Milenković se na poluvremenu u Litvaniji žalio na povredu i drugo je igrao povređen", kazao je Krstajić.

Selektor je naveo da "ne zna kako da objasni" to što je Srbija ponovo ispustila prednost.

"To su stvari koje ne znam kako da objasnim. Stvaramo šanse u prvom poluvremenu, Rumunija se branila. Dali smo gol na vreme. Drugo smo nastavili tako, imali posed, ali to je manje bitno. Primili smo dva jeftina gola i to je to", dodao je.

Upitan kako da se ne ponavljaju greške kod defanzivnih prekida, Krstajić je kazao da "ne može da reaguje on sa klupe" već da je to "reakcija igrača u datom momentu".

Po njegovim rečima, svaka utakmica do kraja grupe biće bitna.

"Svaka utakmica je bitna. Znali smo i pre početka ovog turnira da će biti teško i da moramo u svakoj utakmici da budemo ozbiljni i angažovani. Imamo svoj kvalitet, videćemo šta i kako dalje", rekao je Krstajić.

Reprezentacija Srbije će naredne utakmice igrati u oktobru, kada će gostovati Crnoj Gori i Rumuniji.

b92.net
Foto: fss.rs

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter