Izvor:
19.09.2018 u 19:07
0

ASISTENCIJA TADIĆA: Ajaks pregazio AEK, remi Šahtjora i Hofenhajma uz goleadu!

Fudbaleri Ajaksa savladali su AEK 3:0 (1:0), dok su Šahtjor i Hofenhajm odigrali nerešeno 2:2 (1:2) u prvim mečevima drugog dana prvog kola Lige šampiona.

Srpski vezista Dušan Tadić je asistirao i on je u poslednjih 11 utakmica učestvovao sa sedam asistencija i pet golova.

"Kopljanici" su u prvom poluvremenu pokušavali da probiju disciplinovanu odbranu grčkog tima i iskoristili su pad koncentracije već posle pedesetak sekundi u drugom delu.

Taljafiko je dobio loptu od Neresa i na tacni, izašao iza leđa odbrane grčke ekipe i Ajaks je poveo u 46. minutu sa 1:0.

AEK je pokušavao da sporadično pripreti kontranapadima, ali to nije prolazilo. Holandski tim duplira prednost u 77. minutu kada Dušan Tadić dobro okreće svog čuvara i utrčava na desni bok odakle šalje centaršut na drugu stativu za Donija fan de Beka i 2:0.

Konačan rezultat je postavio Taljafiko spektakularnim pogotkom u 89. minutu kada je iskosa šutnuo savršenu parabolu i pogodio malu mrežu gola protivnika.

Hofenhajm u drugoj utakmici igranoj od 18.55 nije uspeo da sačuva prednost. Dva puta je vodila nemačka ekipa i dva puta ispuštala prednost.

Prvo se Grilič dobro ubacio po sredini u šestom minutu za 1:0 da bi Ismaili dvadeset minuta kasnije izjednačio na 1:1 sjajnom solo-akcijom.

Hofenhajm ponovo vodi od 38. minuta kada je Nortvajt skočio sjajno posle kornera, ali na 2:2 poravnava Majkon fantastičnim dalekometnim hicem u 81. minutu.

Kurir
Foto: Facebook/BBC Sport

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter