Izvor:
14.10.2018 u 15:35
0

LIGA NACIJE: Srbija dominirala, ali osvojila samo bod protiv Rumunije!

Fudbalska reprezentacija Srbije igrala je sa Rumunijom u Bukureštu 0:0 u četvrtom kolu Grupe 4 Lige C UEFA Lige nacija.

Od specijalnog izveštača Kurira iz Bukurešta – Miloša Bjelinića

"Orlovi" su ostali na vrhu grupe sa osam bodova, Rumunija ima šest, dok Crna Gora (četiri boda) večeras gostuje Litvaniji (bez bodova). Naša reprezentacija je blizu osvajanja prvog mesta iako danas nije iskoristila priliku da pobegne najbližim pratiocima.

Izabranici selektora Mladena Krstajića bili su daleko bolji rival pred više od 45.000 gledalaca na "Nacionalnoj areni" u Bukureštu, što ipak nisu uspeli da pretoče u pobedu.

Stvorili su "orlovi" veliki broj šansi, među kojima su imali i penal, međutim, nijednu nisu iskoristili, čak ni iako su tokom celog drugog poluvremena imali igrača više.

Krstajić je napravio dve izmene u sastavu u odnosu na pobedu u Podgorici: golman Rajković i Radonjić počeli su utakmicu umesto Dmitrovića i Kostića.

"Orlovi" su od starta preuzeli kontrolu nad dešavanjima na terenu, a u 20. minutu Mitrović je imao prvu veliku šansu, ali je sa 15, 16 metara, doduše sa protivničkim igračem na leđima, šutirao za malo pored gola.

Nedugo zatim napadač Fulama je još jednom opasno zapretio golmanu Tatarušanuu, ali je pritom napravio prekršaj u napadu. Još jednom je "mirisalo" na veliku priliku za našu reprezentaciju, kada je Radonjić u kontri loše reagovao…

A onda u finišu prvog poluvremena "orlovi" su imali dve velike prilike.

Prvo je u 39. minutu Radonjić sa levog krila odlično centrirao na peterac, gde je Gaćinović uklizao i poslao loptu malo pored gola.

U 44. minutu – penal i igrač više za Srbiju! Tamaš je kopačkom u glavu udario Gaćinovića, koji je u bolovima pao, a sudija Kevin Blom nije imao dilemu. Našoj reprezentaciji je dosudio jedanaesterac, a rumunskom defanzivcu pokazao crveni karton.

Međutim, Tadić je sa bele tačke loptu poslao visoko preko gola!

I u nastavku je Srbija stvorila nekoliko prilika. Radonjićev šut je izblokiran, dok je pokušaje Mitrovića "hvatao" Tatarušanu i izrastao u junaka domaćih navijača.

Na kraju, "podela plena" kojom su Rumuni zadovoljniji s obzirom na razvoj događaja na terenu. Međutim, selektor Srbije Mladen Krstajić može da bude izuzetno zadovoljan igrom svojih izabranika… Ako se izuzme realizacija.

Srbija do kraja takmičenja u Grupi 4 igra dva meča kao domaćin, protiv Crne Gore (17. novembar) i Litvanije (20. novembar). U tim duelima ima veliku priliku da "overi" prvo mesto, obezbedi plasman u Ligu B, ali i stvori sebi rezervnu varijantu za odlazak na EVRO 2020.

Izvor: Kurir
Foto: Instagram/fudbalskisavezsrbije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter