Izvor:
13.09.2016 u 13:47
0

DA LI STE SPREMNI ZA SPEKTAKL? Večeras počinje NOVA SEZONA LIGE ŠAMPIONA!

Nova sezona fudbalske Lige šampiona, 25. po redu, a ukupno 62, ukoliko se uzme u obzir i nekadašnji Kup šsampiona počinje sutra, a za najprestižniji klupski trofej na planeti boriće se 32 tima.

Titulu brani Real Madrid, a prve večeri u centru pažnje biće gostovanje Arsenala na "Parku princeva" Pari Sen Žermenu, duel Barselone i Seltika na Kamp nou, mečevi Mancester Siti – Borusija Menhengladbah i PSV – Atletiko Madrid, a za srpske ljubitelje fudbala odmeravanje snaga Benfike i Bešiktaša sa Miloradom Mažićem u ulozi glavnog sudije.

Novi trener PSŽ-a Unaj Emeri prvi put u karijeri predvodiće Parižane u elitnom takmičenju, dok sa druge strane Arsen Venger započinje 19. uzastopnu sezonu u Ligi šampiona sa Arsenalom.

Bilo bi lepo da startujemo pobedom. Arsenal ima jak tim, dosta iskustva u ovom takmicenju, ali verujem da možemo do pobede – izjavio je Emeri.

Istovremeno, Barselona će na Kamp nou, posle šokantnog poraza od Alavesa, docekati Seltik, koji je na krilima ubedljive pobede u derbiju protiv Rendžersa.

Liga šampiona je takmičenje gde se greške skupo plaćaju i od pocetka želimo da krenemo na najbolji način. Naše ambicije su uvek maksimalne – rekao je trener Katalonaca Luis Enrike.

Pep Gvardiola će protiv Menhenhladbaha pokušati da zabeleži i sedmu uzastopnu pobedu od pocetka sezone, a ekipa će, za razliku od derbija sa Junajtedom, biti jača za prvog strelca Serhija Aguera.

Debitant Rostov gostuje Bajernu, na čijoj klupi će prvi put u Ligi šampiona sedeti Kartlo Anćeloti, trostruki osvajač trofeja kao trener (dva puta sa Milanom i jednom sa Realom).

Konačno, aktuelni vicešampion Atletiko Madrid gostuje u Ajndhovenu, protiv PSV-a, koga je prošle sezone eliminisao u osmini finala, tek posle izvođenja penala.

Raspored:

A grupa: Bazel – Ludogorec, PSŽ – Arsenal
B grupa: Benfika – Bešiktaš, Dinamo Kijev – Napoli
C grupa: Barselona – Seltik, Mancester Siti – Borusija Menhengladbah
D grupa: Bajern – Rostov, PSV – Atletiko Madrid.

Sve utakmice igraju se u standardnom terminu od 20.45 sati.

Tanjug
Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter