Izvor:
31.12.2018 u 12:41
0

ONI SU 12 NAJSKUPLJIH FUDBALERA NA SVETU: Saznajte ko je na prvom, a ko na poslednjem mestu!

Fudbal je došao na taj nivo da se u njemu vrte astronomske sume novca, igračima se nude ugovori od po nekoliko desetina miliona evra, a obeštećenja su basnoslovna. Poslednjeg dana 2018. godine, stanje na tržištu fudbalera, po pitanju cena, je veoma zanimljivo. Na prvom mestu najskupljih nije ni Lionel Mesi, ni Brazilac Nejmar, a ni Kristijano Ronaldo.

Prema "Transfermarktu" najskuplji igrač sveta je napadač Pari Sen Žermena – Kilijan Mbape. Francuz je procenjen na 200 miliona evra, što ne čudi, s obzirom na to da je blistao i u nacionalnom dresu na Svetskom prvenstvu u Rusiji, gde je bio prvi, a i u klupskim utakmicama.

Drugo mesto, tik ispod njega je njegov saigrač Nejmar, koji je procenjen na 180 miliona. Očigledno da je Brazilcu pala cena posle Mundijala, ali u Parizu ne blista, kao što je to radio u Barseloni. Iako je najskuplji transfer u istoriji imenovan na njega (122 miliona iz Barselone u PSŽ), Nejmara je prestigao talentovani i superiorni Mbape.

Treće mesto rezervisano je za Lionela Mesija. Fudbaler Barselone je konstantno u dobroj formi, a za razliku od Ronalda, nije menjao sredinu. Iako su obojica osvojii po pet "Zlatnih lopti", Argentinac je i dalje na ceni. To je donekle i normalno, jer mu nije bio potreban period privikavanja na novu sredinu. On je procenjen na 160 miliona evropskih novčanica.

Na četvrtom mestu, suma od 150 miliona evra, nalazi se uz imena – Mohamed Salah, Hari Kejn i Antoan Grizman, kao i Kevin de Brujne i Edin Azar. Deset miliona manje vredi Felipe Kutinjo, 120 Rahim Sterling, 110 Paolo Dibala.

I, najzad, na 12. mestu, na 100 miliona evra procenjene su noge Kristijana Ronalda. Isto toliko vrede i Mauro Ikardi, Liroj Sane, Dele Ali i Ngolo Kante.

Najskuplji fudbaleri sveta

200 miliona – Kilijan Mbape (PSŽ, Francuska)

180 miliona – Nejmar (PSŽ, Brazil)

160 miliona – Lionel Mesi (Barselona, Argentina)

150 miliona – Mohamed Salah (Liverpul, Egipat)

150 miliona – Hari Kejn (Totenhem, Engleska)

150 miliona – Antoan Grizman (Atletiko, Francuska)

150 miliona – Kevin de Brujne (Mančester siti, Belgija)

150 miliona – Edin Azar (Čelsi, Belgija)

140 miliona – Felipe Kutinjo (Barselona, Brazil)

120 miliona – Rahim Sterling (Mančester siti, Engleska)

110 miliona – Paolo Dibala (Juventus, Argentina)

100 miliona – Ngolo Kante (Čelsi, Francuska)

100 miliona – Dele Ali (Totenhem, Engleska)

100 miliona – Liroj Sane (Mančester siti, Nemačka)

100 miliona – Mauro Ikardi (Inter, Argentina)

100 miliona – Kristijano Ronaldo (Juventus, Portugal)

Izvor: Blic
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter