Izvor:
04.01.2019 u 18:10
0

ARMIJA ZVEZDAŠA OPROSTILA SE OD VELIKE LEGENDE: Crveno-beli poslali poslednji pozdrav za glumca Marka Nikolića! (FOTO)

Vest o smrti Marka Nikolića rastužila je sve iskrene ljubitelje glume i umetnosti uopšte, a njegov odlazak učinio je armiju zvezdaša manjom za jednog iskrenog i vernog člana.

Nikolić je tokom bogate glumačke karijere ostavio dubok trag kako kroz filmove i serije tako i kroz pozorišne uloge, a ni u jednom momentu nije skrivao svoju ljubav prema crveno-belim bojama.

Na moj profesionalni životni poziv i sportsko vaspitanje, odlučujući uticaj imale su tri ličnosti. Majci Leposavi, koja je posle oslobođenja bila glumica, mogu da zahvalim što sam stao na daske koje život znače. Otac Nikola naučio me je kako se voli i navija za Crvenu zvezdu, a supruga Zorica otovrila mi je oči kao slepom navijaču. Dobro se sećam kada je Miljanić preuzeo prvi tim Zvezde i kada je u početnoj fazi stvaranja ekipe bilo i neuspeha. Tada, posle istorijskog debakla od Valensije, dobio sam temperaturu i mrzeo i naše i protivničke igrače. Od Zorice, koja je deceniju i po nosila crveno-beli dres, naučio sam da zdravo navijanje podrazumeva i poštovanje protivnika i praćenje i njegove igre – istakao je u jednom od intervjua datih pre više decenija slavni glumac.

Upravo ljubav prema Zvezdi i lekcije o podršci klubu iskoristio je u profesiji kako bi napredovao.

Ima mnogo primera koji potvrđuju da, recimo, mi kao navijači, gledamo uglavnom kako udara naš bokser, dok protivničkog kao da ne primećujemo. To me podseća na nas glumce koji od svoje sujete retko vidimo kolege oko sebe i uglavnom se divimo sebi samima iako se tu možda radi o nekoj trećerazrednoj ulozi – obrazložio je Nikolić u periodu kad je zbog uloga Karađorđa i Dragiše Popadića bio u centru pažnje javnosti.

Marko nikada nije skrivao ljubav prema Crvenoj zvezdi, kao ni činjenicu da je kroz ljubav prema klubu proširio svoje vidike, a mi se uz sećanje na glumačku legendu nadamo, da će njegov put predstavljati svetao primer i lekciju za naredne generacije zvezdaša.

Izvor: Kurir
Foto: Instagram/anasakic

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter