Izvor:
26.03.2019 u 13:38
0

LJAJIĆ: Posle odličnih nastupa protiv Nemačke i Potugalije javnost može da veruje u uspehe nacionalnog tima!

Srpski fudbalski reprezentativac Adem Ljajić izjavio je da su odlični nastupi protiv Nemačke i Portugalije pokazali da javnost može da veruje u uspehe nacionalnog tima i da očekuje još veću podršku na putu ka EURO 2020.

Ljajić je izjavio da je remi u Lisabonu 1:1 na startu kvalifikacija veoma veliki bod za "orlove" i pravi zamajac za plasman na turnir koji se čeka dve decenije.

Osam utakmica nismo izgubili i to je odlična stvar, posebno za mlade igrače. Veoma je važno da nastavimo ovako, ponosan sam kako smo odigrali. Nadam se da će to ljudi u nasoj zemlji prepoznati i da će nam biti veliki vetar u leđa u kvalifikacijama – rekao je Ljajić novinarima posle utakmice u Lisabonu.

Fudbaler Bešiktaša, koji je juče igrao defanzivnije i na mestu zadnjeg veznog, zadovoljan je kako je Srbija izgledala na Lužu.

Igrali smo dobro, izgarali i lavovski se borili svih 90 minuta. Možda samo nismo smeli da dopustimo da se branimo drugo poluvreme, ali je i to normalno kada igraš protiv Portugalije na njihovom terenu. Svim silama su napadali, ali smo se sačuvali. –

Ljajić će žaliti samo za svojom šansom iz drugog dela igre, kada je promašio, slično kao u Nemačkoj.

Nisam lepo "legao". Nisam znao da sam usamljen, u suprotnom bih primio loptu i probao iz drugog dodira. Nisam i šta da se radi, dva puta iste šanse i dva puta preko gola – priznaje Ljajić.

O situaciji kada je lopta pogodila u ruku Antonija Rukavinu, a sudija Simon Marčinjak poništio prvobitnu odluku o penalu, Ljajić ističe da je ispravno postupio.

Jeste lopta pogodila u ruku Antonija, ali je pre toga u glavu… Koliko ja znam pravila to nije penal jer se ne svira kada te prethodno udari u neki deo tela. Sudija je opravdano poništio penal. –

Srbija u junu gostuje Ukrajini, a Ljajić veruje da bi na terenu trebalo da pokaže da je bolja.

Sledeći meč je jako bitan, video sam i da su Ukrajinci u finišu došli do pobede u Luksemburgu. Biće teško, ali kao što smo išli na pobedu u Lisabonu tako ćemo i tamo. Ukrajina nije Portugalija i sa njima ćemo igrati ravnopravnije. Verujem da smo čak i bolji. Ako pobedimo napravićemo veliki korak ka EP – zaključio je Ljajić.

Izvor: Tanjug
Foto: Adem Ljajić/Vikipedija

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter