Izvor:
06.10.2016 u 17:44
0

OVO JE FER – PLEJ: Kako su „lisice“ ipak nadmudrile „šumare“

U okviru engleskog Liga kupa 2007.godine između Notingem Foretsa i Lester Sitija dogodio se fer-plej za pamćenje.

U ekipi Lestera igrao je Klajv Klark, univerzalni vezista koji je među “Lisice” stigao dvanaest dana pre ovog susreta, i to na tromesečnu pozajmicu iz Sanderlenda.

Rezultat je bio 1:0 za ekipu Notingema, i ekipe su otišle na poluvreme. Tada je usledio horor. Klarku je u svlačionici pozlilo, a kako je tog istog dana Antonio Puerta, fudbaler Sevilje, umro nakon što je izgubio svest tokom meča sa Hetafeom, funckioneri ove dve ekipe na čelu sa trenerima Kolinom Kaldervudom Notingem) i Martin Alen (Lester) odlučili su da meč prekinu.

Susret je ipak morao da bude odigran, pa je zakazan novi za 18. septembar. A on je počeo jednim potezom koji će ostati zabeležen kao sinonim za fer plej.

Naime, fudbaleri Lestera su se na samom početku meča sklonili i dopustili golmanu Foresta Polu Smitu da postigne gol!

Navijači Foresta su aplaudirali, a ceo svet je ostao zapanjen potezom ekipe novog trenera, Gerija Medsona.

A da se fer plej itekako isplati verovatno najbolje pokazuje to da je na kraju, uprkos golu manjka od samog početka susreta, Lester bio taj koji je došao do trijumfa od 3:2.

Klark je tog dana zamalo izbegao tragediju, ali je bio pokretač nečega što onima koji dolaze može poslužiti kao primer kako bi fer plej trebalo da izgleda.

Hotsport

Foto: Pixabay

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter