Izvor:
25.05.2019 u 19:48
0

BEZ PREMCA! CRVENO-BELI ODBRANILI TRON: Kadeti Crvene zvezde ponovo šampioni Srbije!

Kadeti Crvene zvezde kolo pre kraja su odbranili naslov fudbalskog šampiona Srbije, jer su pobedom nad Kikerom od 4:1 stekli nedostižnu prednost u odnosu na najbližeg pratioca, ekipu Partizana.

Mladi fudbaleri crveno-belih rođeni 2002. godine pobedom nad Kikerom su krunisali veoma uspešnu sezonu, koja je začinjena pehaom, i to drugim zaredom.

Vođstvo učenicima trenera Slavoljuba Đorđevića je doneo Edvin Eleven u 33. minutu spretnom reakcijom na odbijenu loptu posle intervencije Grujičića. Crveno-beli su sa golom prednosti otišli na odmor, a domaćin se pogotkom Marinkovića u 51. minutu vratio u igru.

Ipak, lopta u mreži Katića dodatno je motivisala šampiona koji je pokgotkom Babića ponovo stekao prednost. Centarfor Zvezde je glavom prosledio loptu sa desnog boka u gol Kikera i najavio slavlje.

Odmah nakon gola, Babić je ustupio mesto Lučiću kojiem je dva minuta bilo potrebno da se upiše u strelce, a tačku na 22. pobedu crveno-belih stavio je Eleven drugim golom.

– Težak period sa mnogo oscilacija je iza nas. Zasluženo smo osvojili titulu u veoma izjednačenoj ligi. Momci su pokazali snagu i karakter. Zahvaljujem se rukovodstvu kluba i direktoru Omladinske škole Draganu Mladenoviću na bezrezervnoj podršci, smatram da smo im uzvratili na pravi način. Uspeli smo da se izdignemo i sa petog mesta stignemo na čelo tabele. Pokazali smo da imamo kvalitet, ali i snagu da se izborimo sa pritiskom – rekao je Slavoljub Đorđević, trener kadeta Crvene zvezde.

Aleksa Matić, kapiten ekipe, takođe je bio srećan zbog osvojenog trofeja.

– Put do titule je bio težak. Nismo imali savršenu jesen i rivali su stekli veliku bodovnu razliku. Uprkos pritisku da moramo svaku utakmicu da pobedimo pokazali smo snagu i uspeli – rekao je vezni fudbaler

Na njegove reči se nadovezao napadač Ilija Babić.

– Padali smo na putu do trona, ali smo svaki put uspeli da se podignemo, čime smo pokazali neverovatnu snagu. Čestitam saigračima i stručnom štabu. Nadam se da je ovo samo još jedan u nizu uspeha i trofeja – dodaje.

Kolo pre kraja takmičenja Crvena zvezda ima učinak od 22 pobede, tri remija i četiri poraza pa sa 69 osvojenih bodova zauzima prvo mesto uz četiri boda prednosti u odnosu na prvog pratioca, Partizan.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter