Izvor:
04.06.2019 u 11:51
0

DOBAR JE I REMI U UKRAJINI: Prvobitni plan pobeda i veliki korak ka plasmanu na EURO!

Srpski fudbaleri Dušan Tadić i Aleksandar Mitrović složili su se sa selektorom Mladenom Krstajićem da bi i remi bio dobar u Ukrajini, ali da je prvobitni plan pobeda i veliki korak ka plasmanu na EURO.

-Najbitnije je da ne gubiš od konkurenta, svaki meč je jako važan. Ne možemo da kažemo da ne bismo bili zadovoljni remijem. U prošlosti smo igrali sa Velsom i Irskom, odigrali remije, neke i dobijali u gostima. Svakako, idemo na pobedu u Ukrajini – rekao je Tadić na konferenciji za novinare u Staroj Pazovi.

Najbolji srpski reprezentativac optimista je pred odlazak u Ukrajinu.

– Nezgodan je termin, ali isto je i drugim timovima i moramo da prihvatimo i pripremimo se na najbolji način. Ukrajina je dobra reprezentacija, organizovana i nezgodna, ali isto tako imamo i mi dobar tim, u formi smo i verujem da ćemo doći do tri boda. Mnogo bi nam značila.

Vezista Ajaksa u ovom trenutku ne želi da razmišlja o duelu sa Litvanijom, iako priznaje da neće biti lako igrati pred praznim tribinama zbog kazne.

– Najbitnija nam je Ukrajina, a onda ćemo misliti na Litvaniju. Sećam se meča protiv Danske bez publike, bilo je baš ružno – iskren je Tadić.

Tadić ne zna šta je razlog tome što Srbija nikad nije pobedila Ukrajinu, ali i na činjenicu da je reprezentaciji i klubovima uvek teško protiv rivala iz bivšeg ŠSR-a.

– Iskreno, ne znam šta je u pitanju. Nadam se da ćemo promeniti to, zanimljiv je podatak i trebalo bi da nas taj podatak više motiviše. Mislim da su sada šanse 50:50.

Centarfor Aleksandar Mitrović ističe da "orlove" čeka težak zadatak u Lavovu.

"Idemo na tri boda, a remi u gostima sa konkurentima nije loša opcija. Ipak, idemo tamo da ih dobijemo i napravimo veliki korak. Slažem se sa selektorom, ni remi nije loš", rekao je Mitrović.

Za Ukrajinu kaže da je kvalitetna i čvrtsta selekcija, dobro vođena sa klupe legendarnim Andrejom Ševčenkom.

– Neće biti lako ni protiv Litvanije, posebno što igramo bez publike, ali moramo da ostanemo fokusirani – zaključio je Mitrović, konstatujući, isto kao i Tadić, da je njemu teže što je ispao iz Premijer lige nego saigraču što je ostao bez finala Lige šampiona u poslednjim sekundama.

Srbija u petak gostuje Ukrajini u Lavovu, a tri dana kasnije čeka Litvaniju na stadionu "Rajko Mitić".

Izvor:Tanjug
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter