Izvor:
05.06.2019 u 14:47
0

MILENKOVIĆ I GAĆINOVIĆ: Neće biti problema ako budemo pravi!

Fudbalski reprezentativci Srbije Nikola Milenkovih i Mijat Gaćinović, pred utakmicu kvalifikacija za EURO 2020 protiv Ukrajine, poručili su da njegov tim mora da nametne svoj način igre i u Lavovu napadne sva tri boda.

– Očekuje nas zahtevna utakmica na gostovanju Ukrajini. S obzirom da za prva dva mesta u grupi pretenduju tri ekipe, među kojima smo Ukrajina i mi, utakmica je bitna za obe ekipe. Ukrajina je veoma dobra reprezentacija, ali ako budemo pravi i izvučemo makismum, mislim da neće biti problema i da rezultat neće izostati – rekao je Milenković novinarima na aerodromu "Nikola Tesla" pre puta za Lavov.

On se osvrnuo na igru rivala i istakao je da Srbija mora da bude maksimalno fokusirana.

– Oni imaju trojicu napadača koji se rotiraju, menjaju pozicije i svi imaju kvalitet, to može da napravi problem. Igraju kao ekipa, zajedno se brane i isto tako napadaju. Imaju dobar defanzivni blok koji je teško probiti. Odradili smo analize i docekaćemo spremni tu utakmicu – rekao je Milenković i istakao i da za njegan umor ne postoji i da će mu bit cašt da igra i za mladu reprezentaciju na Evropskom prvenstvu.

– Posle završetka sezone sam nastavio individualno da radim, posle sam nastavio sa ekipom u Staroj Pazovui. Fizički sam odlično. Osećam se super svaki put kada dođem da igram za Srbiju. To je lepa stvar u karijeri za svakog igrača i meni je to nešto veliko – zaključio je Milenković.

Vezni fudbaler Mijat Gaćinović rekao je da je za Srbiju svakaka utakmica važna, ne želeći da izdvaja posebno duel u Ukrajini.

– Mi moramo da nametnemo našu igru i stil. Svaka utakmica nam je važna. Čeka nas težak protivnik i teško gostovanje. Idemo u Ukrjainu da se vratimo sa što boljim rezultatom, a ja se nadam sa tri boda – rekao je Gaćinović, koji je govorio i kakav uticaj ima selektor Ukrajine Andrej Ševčenko.

– Pokazali su da su jako dobra i ogranizovana ekipa. Mislim da je tu selektor jako važan i da ih dobro vodi. Vidi se da nije bio samo dobar igrač, već je pokazao da ima smisla i kao trener – zaključio je Gaćinović.

Srbija u petak igra protiv Ukrajine u Lavovu od 20.45, dok tri dana kasnije čeka Litvaniju na stadionu "Rajko Mitić" pred praznim tribinama zbog kazne.

Izvor: Kurir.rs
Foto: Arhiva

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter