Izvor:
13.10.2016 u 17:08
0

ODUSTALI: Ništa od izgradnje Nacionalnog stadiona

Država Srbija i Fudbalski savez Srbije najverovatnije odustaju od izgradnje Nacionalnog stadiona vrednog 150 miliona evra, a umesto toga, renoviraće stadione Crvene zvezde i Partizana.

Tako bi objekti u Ljutice Bogdana i Humskoj 1 zadovoljili i najstrožije kriterijume i standarde FIFA i UEFA, a utrošilo bi se i znatno manje novca, navodi beogradski dnevnik.

Procenjeno je da će ova investicija i njena realizacija doneti korist i "večitim" beogradskim rivalima, ali i nacionalnim selekcijama Srbije, pišu "Novosti".

Država Srbija i FSS bi tako, uz finansijsku pomoć FIFA i UEFA, ušli u projekat renoviranja stadiona u Ljutice Bogdana i Humskoj 1 koji podrazumeva rekonstrukciju tribina, terena, fasada, svlačionica, svečanih i novinarskih loža i mokrih čvorova.

Istovremeno, svaki stadion će morati da ima najsavremeniji i obiman video-nadzor, kao i elektronske kapije za evideciju ulaznica i brojanje navijača.

Neće biti stadiona, ali će se zato graditi nova administrativna zgrada Fudbalskog saveza Srbije, navode dalje "Novosti".

Prema saznanjima tog lista, FSS mora da se iseli iz zakupljenih prostorija na Terazijama 3 i Terazijama 35, a jedna od mogućih novih lokacija je u Novom Beogradu, u blizini Hale sportova "Ranko Žeravica".

I ovaj projekat biće sufinansiran iz donacije UEFA i FIFA, dodaju "Novosti".

Tanjug
Foto: Twitter/ Milan Živić

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter