Izvor:
13.10.2016 u 19:36
0

AKADEMICI: Ko kaže da su fudbaleri neobrazovani

Kada je obrazovanje fudbalera u pitanju postoji predrasuda da oni nisu školovani, jer su se već po završetku osnovne škole potpuno posvetili najvažnijoj sporednoj stvari na svetu a obrazovanje bacili u drugi plan.

Međutim istina je sasvim drugačija.

Doduše nisu svi uspeli da upišu i završe fakultete, ali su pojedini uspeli uspešno da usklade školske i fudbalske obaveze, te ni na jednom ni na drugom planu ne izostaju.

Nekadašnji kapiten brazilske reprezentacije Sokrates jedan je od najobrazovanijih fudbalera u istoriji. On je bio doktor medicine i filozofije.

Italijan Đorđo Kjelini diplomirao je ekonomiju, dok je Čeh Pavel Nedved stekao diplomu matematike.

Španski reprezentativac Inijesta završio je biologiju, dok se De Zajev može pohvaliti profesijom detektiva.

Prvotimac Intera, Japanac Joto Nagatomo ima diplomu fakulteta političkih nauka, dok je nekadašnji igrač Reala Esteban Granero po struci psiholog.

Kada su u pitanju srpski fudbaleri, obrazovanje je prava retkost, a jedni od malobrojnih jesu nekadašnji igrači Partizana Vladimir Volkov i Milan Smiljanić koji su stekli diplomu ekonomije na jednom privatnom Univerzitetu.

Od fudbalskih funkcionera, generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić može se pohvaliti da je jedan od jako retkih doktora nauka u fudbalskom svetu!

Kurir
Foto: Youtube Printscreen/Moja SporTV

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter