Izvor:
16.10.2016 u 21:49
0

ON JE SRPSKI DŽORŽ BEST: Voleo sam kafanu, vinjak probao nisam

Retke su hodajuće legende. Ova legenda još trči. I kad je pre neki dan odigrao 791. utakmicu u crno-belom dresu, stajući uz rame Momčilu – Moci Vukotiću, zvanično se priključio plejadi nezaboravnih. Kapiten Partizana Saša Ilić.

Verovatno i danas patiš zbog promašenog zicera protiv Reala. Koliko si to puta premotao u glavi?

– Bezbroj puta, i sa ove tačke gledišta mi nije jasno kako sam uspeo da promašim. Došao sam do zaključka da sam u tom trenutku bio siguran da ću dati gol i kad se golman Kasiljas malo pomerio, ja sam se uplašio i produžio nogu. To je milisekunda, koja je i meni i Partizanu mogla da promeni sudbinu. Možete misliti šta bi značilo pobediti ondašnji Real, koji su tada zvali „galaktikosi“.

Neki od tebe prave našeg Džordža Besta, u smislu da van terena voliš kafanu, da voliš da popiješ…

– Voleo! Ostao je duvan i rado bih i tu naviku odbacio, ali mi za sada ne ide. Kad sam bio mlađi, izlazio sam, to niti sam krio niti sad krijem. I nikad nisam pio vinjak. Međutim, ljudi svašta pričaju, to ne može da se promeni. Primam to kao šalu i nemam problem da se ljude šale na moj račun. Jedino mi je malo smetalo zbog mogućnosti da sutra neko mojoj deci kaže: „E, tvoj otac ovo, tvoj otac ono…“, jer mi je familija na prvom mestu u životu. Neke stvari bih možda drugačije radio, ali ni za čim ne žalim.

Taj broj 22 koji nosiš sve ove godine dopao te je voljom ekonoma kluba, a posle si se vezao za njega.

– Moj prvi broj je bio 1. Tada su golmani nosili druge brojeve; ja sam još bio na početku i zapao mi je taj dres. Već sledeće godine čuveni ekonom Partizana Gavran mi je rekao: „Mali, ti nosi 22“. Nije u njemu bilo nikakve posebne simbolike, ali sam posle zavoleo taj broj i trudio sam se da u svakom klubu u kojem igram nosim dres s tim brojem. Nosio sam ga i u Galatasaraju, u Salcburgu i Larisi, jedino ga nisam nosio u Selti jer je bio zauzet.

Šta ti je rekao Moca kad si dostigao njegov rekord?

– Moca je veličina, jedan jedini i neponovljiv, uz dužno poštovanje svih ostalih. Zagrlio me je i kroz šalu dobacio: „Drži ovaj pehar, težak je“.

Blic
Foto: Fk Partizan

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter