Izvor:
17.10.2016 u 14:20
0

ZVEZDA I PARTIZAN IGRAĆE U HRVATSKOJ: UEFA vraća „veliku četvorku“, Delije ne žele

UEFA je odlučila da pokrene regionalne lige u fudbalu, jedna od njih će biti i za teritoriju eks-Jugoslavije, u kojoj će igrati Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Dinamo, Hajduk, Rijeka, Željezničar, Vardar…

Početak regionalne lige u fudbalu samo je pitanje dana! UEFA je odlučila da ona bude organizator takmičenja u kojem će nastupati najbolji timovi iz bivše Jugoslavije, glasi senzacionalna vest koja je juče odjeknula u javnosti.

Konačno! Dočekaće i ovaj prostor da se za fudbalske mečeve traži karta više i da odlazak na stadione postane obavezan.

To će se desiti na jedini mogući način – formiranjem regionalne lige. Ovoga puta stvar je izuzetno ozbiljna jer se u priču uključila UEFA, koja će biti realizator kompletnog projekta. Naime, čelnici UEFA planiraju da naprave nekoliko regionalnih takmičenja. Jedno od njih je za teritoriju bivše Jugoslavije.

U evropskoj kući fudbala na ovaj korak su se odlučili zbog informacija da će najbogatiji klubovi u Evropi uskoro napraviti Superligu. UEFA će tom takmičenju dati oznaku „elitni rang“, dok će ostali klubovi igrati stepenicu niži nivo – „regionalni rang“, a prvak bi igrao u takmičenju velikana. Treći, najniži nivo, bila bi nacionalna prvenstva iz kojih bi se ispadalo i ulazilo u regionalni rang.

Dakle, Crvena zvezda, Partizan i Vojvodina mogu da očekuju pozivnicu za regionalnu ligu, gde će ih čekati Hajduk, Dinamo, Rijeka, Željezničar, Vardar, Olimpija i drugi veliki klubovi sa ovog prostora.

Poznato je da je stav navijača ovdašnjih klubova često presudan u donošenju odluka. Tako su pristalice Crvene zvezde u nekoliko navrata isticale transparente protiv regionalne lige.
– Crvena zvezda neće igrati regionalnu ligu – glasi stav Delije.

Navijači crveno-belih poprilično su tvrdi na tu temu, a to se vidi i iz odluke da ne dolaze na mečeve košarkaškog kluba u ABA ligi već duže od decenije. Ostaje da se vidi da li će možda činjenica da UEFA organizuje takmičenje značiti promenu stava…

Kurir
Foto: YouTube Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter