Izvor:
20.10.2016 u 15:05
0

SRAMOTNA SKANDALČINA: Fudbaler Barselone na svom profilu veličao Aliju Izetbegovića! (FOTO)

Fudbaler Barselone je očigledno veliki poklonik bivšeg bosanskohercegovačkog političara.

Kažu da ne bi trebalo mešati sport i politiku, ali svedoci smo da je to nemoguće. A i kako bi, kada same UEFA i FIFA krše to prvailo pojedinim svojim odlukama, kao što je dozvola južnoj srpskoj pokrajini Kosovo da osnuje samostalnu reprezentaciju i takmiči se u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

To, međutim, nije tema ovog teksta, već fudbaler Barselone Arda Turan.

Reprezentativac Turske i igrač koji se proslavio nastupima za Atletiko Madrid, na svom Instagram profilu postavio je fotografiju nekadašnjeg predsednika Bosne i Hercegovine, Alije Izetbegovića, citirajući ga:

"Nećemo biti osvetoljubivi, ali nikada nećemo zaboraviti šta je urađeno. I sve reči naših neprijatelja kojih smo se setili, na kraju će biti tišina onih koji nam nisu prijatelji. Mi umiremo, ali oni ne pobeđuju. Bog te blagoslovio, uz dužno poštovanje",napisao je Turan na 13-godišnjicu smrti Alije Izetbegovića.

Protiv Alije Izetbegovića je podignuta optužnica međunarodnog tribunala za ratne zločine u Hagu, ali do suđenja nikada nije došlo.

Umro je 19. oktobra 2003. u Sarajevu.

Mondo.rs
Foto: instagram.com/ardaturan/ Wikimedia

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter