Izvor:
13.08.2019 u 15:49
0

PREMINUO SVETSKI ŠAMPION IZ MEKSIKA: Dao gol za Argentinu u finalu Mundijala! Maradona se oprostio od Tate (VIDEO)

Nekadašnji reprezentativac Argentine Hoze Luis Braun preminuo je u 63. godini. Hoze Luis Braun, poznat pod nadimku "Tata", bio je član generacije "gaučosa" predvođene Dijegom Armandom Maradonom, koja je 1986. godine postala šampion sveta na Mundijalu u Meksiku.

Tata je u finalu protiv Zapadne Nemačke postigao prvi gol za Argentinu, koja je tu utakmicu dobila rezultatom 3:2. Zanimljivo, na to Svetsko prvenstvo krenuo je tek pošto je postalo jasno da Danijel Pasarela neće igrati.

Za reprezentaciju je odigrao 38 utakmica.

Najveći deo igračke karijere proveo je u Estudijantesu iz La Plate, a nastupao je i za Atletiko Nasional, Boku juniors, Deportivo Espanjol, Brest, Mursiju i Rasing.Kao trener je radio u mnogim argentinskim klubovima.

Od Tate se oprostio i Maradona.

"Još uvek ne mogu da verujem. Bio si jak kao bik. Toliko ćeš mi nedostajati, mnogo mi je žao, brate. Mi koji smo uživali u tvom prijateljstvu, nikada te nećemo zaboraviti. Dao si gol u finalu, igrao sa slomljenim ramenom i znao si koliko je teška 'Zlatna boginja", napisao je Maradona na "Instagramu".

Happytv.tv / Kurir sport
Foto: Printscreen

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter